Latvijas valstsvienības futbolisti pirmdien 18:00 tikās uz pirmo iesildīšanās treniņu pirms gaidāmās spēles ar Portugāles izlasi. Vairāk kā stundu garajā treniņā klāt bija arī portāls ritakafija.lv, lai pavērotu kādā formā šobrīd ir mūsu sportisti. Un jāteic, ka mūsu puišos  netrūkst ne optimisma, ne cīņas spara.

 

9.jūnijā Latvijas futbola izlasei gaidāma teju episka spēle pret futbola lielvalsti Portugāli. Jau pēc pāris dienām Latvijā ieradīsies tādi futbola izcilnieki kā Pepe un Krištianu Ronaldu. Neskatoties uz pretinieku komandas zvaigžņoto sastāvu, mūsējie nebūt nav metuši plinti krūmos, lai ar nolemtību gaidītu sakāvi. Gluži pretēji, iesildīšanās treniņā pašmāju sportisti ieradās optimistiski noskaņoti un cīņas spara pilni. Nenoliedzami liela atbildība būs arī uz vārtsarga pleciem. Tāpēc viņi trenējās īpaši intensīvā režīmā. Un vismaz treniņā Andris Vaņins izcili demonstrē savas ķeršanas prasmes. Kamēr vārtsargi trenēja savas ķeršanas iemaņas, daudz spraigākā cīņā par bumbu darbojās pārējie komandas biedri. Portāls ritakafija.lv piedāvā ielūkoties, kā mūsējie aizvadīja savu treniņu. Valstsvienības pirmajā treniņā kopā ar futbolistiem piedalījās arī SENI CUP 2017 futbola turnīra cilvēkiem ar īpašām vajadzībām dalībnieki.

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līdere Šveice piecās kārtās guvusi maksimāli iespējamos 15 punktus, bet tai ar 12 punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar pieciem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai ir trīs punkti, bet Andora guvusi vienu punktu.

Latvijas futbola izlases kandidāti pirms spēlēm ar Portugāli un Igauniju:

vārtsargi – Andris Vaņins (“Zurich”, Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas “Arka”, Polija), Kaspars Ikstens (“Jelgava”);

aizsargi – Kaspars Gorkšs (“Riga”), Gints Freimanis, Mārcis Ošs (abi – “Jelgava”), Vitālijs Jagodinskis (“Diosgyori VTK”, Ungārija), Ņikita Koļesovs (“Ventspils”), Aleksandrs Solovjovs (RFS), Vitālijs Maksimenko (“Mattersburg”, Austrija);

pussargi – Oļegs Laizāns (“Riga”), Gļebs Kļuškins (“Jelgava”), Aleksejs Višņakovs (RFS), Deniss Rakels (“Reading”, Anglija), Edgars Vardanjans, Jevgēņijs Kazačoks (abi – Jūrmalas “Spartaks”), Vladimirs Kamešs (Krasnojarskas “Jeņisej”), Dāvis Indrāns (“Metta”/”Latvijas Universitāte”), Jānis Ikaunieks (Larisas AEL, Grieķija);

uzbrucēji – Dāvis Ikaunieks (Jihlavas “Vysočina”, Čehija), Vladislavs Gutkovskis (Ņidzicas “Termalica”, Polija), Valērijs Šabala (“Riga”), Roberts Uldriķis (RFS).

Foto: Jānis Ogle

youtube icon
Abonēt youtube