Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis administratīvos sodus divām Valsts policijas amatpersonām par informācijas izmantošanas aizliegumu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB konstatējis, ka Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Informācijas analīzes un plānošanas grupas vecākā inspektore, realizējot valsts amatpersonas amata pilnvaras bez tiesiska pamata, personīgajās ieinteresēs ieguva informāciju, kas nav nepieciešama amata pienākumu veikšanai.

Informāciju, kas valsts amatpersonai ir pieejama saskaņā ar valsts amatpersonas amata pienākumu pildīšanu, aizliegts prettiesiski izpaust vai izmantot mērķiem, kas nav saistīti ar valsts amatpersonas amata pienākumu veikšanu vai konkrētu darba uzdevumu pildīšanu, norāda KNAB.

KNAB par informācijas izmantošanas aizliegumu sievietei piemēroja 70 eiro naudas sodu.

Līdzīgā situācija nokļuvusi vēl viena policiste. KNAB konstatējis, ka Valsts policijas jaunākā inspektore personīgajās ieinteresēs ieguva informāciju, kas nav nepieciešama amata pienākumu veikšanai. Amatpersonai piemērots 100 eiro naudas sods.

youtube icon
Abonēt youtube