Jau šovakar 13. jūlijā kaimiņos esošās Baltkrievijas pilsētā Vitebskā sāksies īstā cīņa jauno izpildītāju konkursā “Slavjanskij bazar”. Latviju šajā konkursā pārstāv Sabīne Berezina jeb īstajā vārdā Sabīne Geiba. Jauniete kopā ar vīru Ati uz Baltkrieviju devās jau sestdien vakarā. Pa šo laiku aizvadīti pirmie mēģinājumi un atklāšanas koncerts, kā arī ballīte ar Grigoriju Ļepsu.

 

Šogad savu 25. gadadienu svin kaimiņos esošajā Baltkrievijā notiekošais mūzikas festivāls un jauno izpildītāju konkurss “Slavjanskij bazar”.  Šajā konkursa pirmo reizi Latvijas pārstāvji sāka startēt jau 1995. gadā, tiesa mūsu valsts pārstāvju dalība šajā pasākumā bijusi neregulāra. Atšķirībā no Lietuvas, dziedātāji, kas pārstāvējuši Latviju, šajā konkursā nekad nav ieguvuši “Grand Prix” balvu. Arī daudzkārt izslavētā šī festivāla pirmās vietas ieguvēja Samanta Tīna, patiesībā ar divu punktu zaudējumu piekāpās puisim no Maķedonijas, kas 2012. gadā viņai šajā konkursā nocēla “Grand Prix”.

Šovakar mūsu valsts pārstāvju vēsturi šī konkursa statistikā mēģinās uzlabot dziedātāja Sabīne Berezina. Jauniete uz kaimiņzemē notiekošo konkursu kopā ar laulāto devās sestdienas vakarā. Aizvadīti jau vairāki mēģinājumi un arī pirmie divi koncerti – atklāšanas koncerts un dziedātāja Grigorija Ļepsa nakts koncerts. Savukārt, no šodienas līdz pat pirmdienai, turpināsies konkursantu cīņas par uzvaru. Pirmdienas noslēguma koncertā starp viesiem būs arī mūsu dziedātājs Intars Busulis. Par to, vai viņam būs iemesls apsveikt Sabīni uzzināsim jau šīs nedēļas izskaņā.

Foto: facebook.com

Saistītās tēmas: KonkurssSabīne BerezinaSlavjanskij bazar

youtube icon
Abonēt youtube