Imanta Ziedoņa daiļrade ikvienam latvietim ir sirdij tuva un īpaša, sākot jau no bērna kājas līdz sirmam vecumam. Mīlestība un sevis meklējumi dzejā ir neatņemama Imanta ziedoņa esamības sastāvdaļa, kuru individuāli izbaudām pārdomās ar sevi. Mūsdienās jaunieši par dzeju īpaši neinteresējas, tieši tādēļ tika radīts burvīgs projekts “Melo man lielus vārdus, es ticēšu”, kas atklāj dzejas un epifāniju patieso būtību.

Ir patīkami apzināties un redzēt dzīvē to, ka šādu cilvēku ir tik daudz, paldies jāsaka Agnesei Malnačai, kas projektu “Melo man lielus vārdus, es ticēšu” ir īstenojusi publiskai baudīšanai aizrautīga maiguma attēlojumā un graciozas mūzikas pavadībā. Imanta Ziedoņa epifānijas un dzeju skatītājiem lasa Rīgas Doma kora skolas audzēkņi Eliāna Sanda Veinberga, Gustavs Melbārdis un Toms Kursītis.

 

Šajā projektā iekļautā dzeja un epifānijas ir gan plaši pazīstamas, gan ne tik zināmas. Dzejas un epifāniju savirknējums veido sirdi plosošu stāstu par mūžīgu un vienmēr aktuālām tēmām – mīlestību un sevis meklēšanu. Kā īpaša sastāvdaļa paustajām noskaņām papildināja oriģinālmūzika, ko radījuši Doma kora skolas absolventi – Dana Asnate Kļava un Elvis Lintiņš. (Abi jaunieši pasākuma laikā izpildīja savas kompozīcijas) . Koncerta pamatsastāvs jeb Elvja Lintiņa trio – Elvis lintiņš – klavieres, Jānis Rubiks – kontrabass un Krišjānis Bremšs – sitaminstrumenti. Runājot ar Elvi par projektu, tā realizāciju un emocijām, skaidrs bija viens- šajā projektā ieliktas tik daudzas iekšējās sajūtas, ko Elvis ļāva skatītājiem sajust caur profesionāli maigu klavierspēli pārnesot ikvienu paralēlā Imanta Ziedoņa radītā realitātē. Protams, par šīs realitātes vizuālo tēlu jāpasakās Latvijas Kultūras Akadēmijas studentam Emīlam Ašmanim, kas ļāva iegrimt ilūzijā, vēl spēcīgāk izjūtot dzejas un epifāniju radīto vārdu dziļumu.

Runājot ar projekta autori Agnesi, tapa skaidrs, ka multimediālais koncerts izveidojies pateicoties literatūras stundām pie skolotājas, filozofes un dzejnieces, Imanta Ziedoņa domubiedres Ivetas Šimkus. “Melo man lielus vārdus, es ticēšu” ir pašu jauniešu roku darbs no sākta gala līdz beigām. Cītīgi strādājot pie šī projekta tika nonākts pie secinājuma, ka šāda veida koncerti ir jāveido biežāk un interesantiem jāsniedz emociju virkne, ko sniedz Imanta ziedoņa dzeja, epifānijas. Izteiktie vārdi, mūzika un attēlu baudījums pēc šī koncerta sniedzis daudz pārdomu par mīlestību, cilvēku savstarpējām attiecībām un vēlmēm. Jāsaka milzīgs paldies jauniešiem par tik emociju bagātu vakaru.
Nobeigumā vēlamies piebilst, ka šis koncerts noteikti nebūs pēdējais, kurš interesantus ievilks kolosālā emociju virpulī vienaldzīgu neatstājot nevienu.

youtube icon
Abonēt youtube