Šodien, 16. jūlijā Olimpiskajā sporta centrā “Elektrum” Rīgā, jaunajiem basketbolistiem ap 250 bērniem no visas Latvijas – bija iespēja satikt pašmāju NBA zvaigzni, Ņujorkas “Knicks” spēlētāju Kristapu Porziņģi. Sportists ar jaunajiem basketbolistiem iemēģināja rokas, metot grozā bumbu un dalījās ar saviem profesionāļa padomiem. Tiesa, jautājumam par draudzenēm sportists īsti nebija gatavs.

Olimpiskā centra basketbola zālē pulcējās 10 līdz 14 gadus veci zēni un meitenes no 55 sporta skolām un basketbola klubiem. Jaunieši izmantoja iespēju uzdot Kristapam jautājumus par sportošanu un dzīvi ASV, kā arī atrādīja basketbola iemaņas kopīgā saspēlē. Sākumā pašmāju NBA zvaigzni pamatīgi izjautāja šovmens Renārs Zeltiņš, kam bija uzticēts būt par šī pasākuma vadītāju. Neskatoties uz abu atklāto sarunu, jauniešiem bija palikuši vēl daudz neatbildētu jautājumu. Principā sportistam tika jautāts gan par karjeras sākumu, gan treniņa plāniem. Tiesa uz visu jautātāju fona izcēlās kāds patsmitgadnieks, pajautājot Porziņģim, vai viņam ir draudzene. Šis jautājums Kristapam pat lika aizdomāties, taču atbilde bija noraidoša. Tā kā sportista fanes un pielūdzējas var turpināt cerēt uz viņa simpātijām.

Taču, kas būtu basketbolistu tikšanās bez reālām darbībām. Brīdī, kad visi jautājumi un atbildēs bija izskanējuši, Porziņģis kopā ar jaunajiem basketbolistiem pievērsās bumbas mešanai grozā. Izrādās, bērniem reizēm bumba krīt grozā veiksmīgāk nekā pašam  Porziņģim. Un šāda iespēja būt uz laukuma ar jau esošu basketbola izcilnieku ir kā labs motivācijas lādiņš bērniem turpināt cītīgi trenēties.

Foto: Jānis Ogle un LETA

 

Saistītās tēmas: jaunie talantiKristaps Porziņģis

youtube icon
Abonēt youtube