Otrdien, 2017. gada 29. augusta, Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā darbam Latvijā akreditēja Šveices, Serbijas un Neatkarīgā Maltas Ordeņa vēstniekus. Portālu ritakafija.lv informēja Valsts prezidenta kanceleja. 

Sarunā ar Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Konstantīnu Obolenski (H.E. Mr Konstantin Obolensky) Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijai un Šveicei ir izveidojušās draudzīgas un ciešas attiecības. Latvija augsti novērtē Šveices Finanšu palīdzības programmu. Tāpat Valsts prezidents pauda arī cerību, ka jau tuvākā laikā tiks uzsāktas sarunas par jaunu programmu. Raimonds Vējonis pauda gandarījumu par Latvijas un Šveices noslēgto vienošanos, kas paredz jaunas Rainim un Aspazijai veltītas ekspozīcijas izveidi, kas tiks atklāta jaunajās Lugāno Vēstures arhīva telpās 2018. gadā, atzīmējot Latvijas simtgadi.

Valsts prezidents, tiekoties ar Serbijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Draganu Momčiloviču (H.E. Mr Dragan Momčilović), atzinīgi novērtēja līdzšinējās divpusējās attiecības un regulāro politisko dialogu, kā arī sadarbību reģionālās organizācijās un iniciatīvās. Latvija atbalsta Serbijas integrāciju Eiropas Savienībā un aicina Serbiju turpināt reformas.

Savukārt, tiekoties ar Neatkarīgā Maltas Ordeņa ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Alberto Bertoldi (H.E. Mr Alberto Bertoldi), Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Neatkarīgā Maltas Ordeņa ieguldījumu humānās, sociālās un medicīniskās palīdzības sniegšanā pasaulē. Raimonds Vējonis atzīmēja, ka Neatkarīgā Maltas Ordeņa Palīdzības dienests ir sniedzis būtisku sociālo atbalstu Latvijas iedzīvotājiem, īpaši pēc valsts neatkarības atjaunošanas. Viņš arī aicināja Neatkarīgo Maltas Ordeni aktivizēt savu misiju Latvijā, strādājot pie konkrētiem sociāliem projektiem.

Foto: RK arhīvs

 

Saistītās tēmas: Raimonds Vējonisvēstnieki

youtube icon
Abonēt youtube