Viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokeja vārtsargiem Artūrs Irbe pievienojies pagājušās sezonas valsts čempionvienības “Kurbads” treneru kolektīvam.

Kā vēsta komanda, Irbe ar savu pieredzi palīdzēs gan pieaugušo gan bērnu komandu vārtsargiem. Viņš jau uzsācis atsevišķas nodarbības uz ledus ar komandas vārtsargiem Uldi Čalpu, Guntaru Reisu un Nilu Grīnfogelu, kuriem uz vairākām nodarbībām pievienojies arī Kristers Gudļevskis, gatavojoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Ņujorkas “Islanders” treniņnometnei.

“Artūra Irbes klātbūtne vien ir iedvesmojoša, viņa atrašanās uz ledus vien motivē katru mazāko epizodi nostrādāt ar maksimālu atdevi un ieklausīties katrā vārdā,” paudis Čalpa. “Spēlējot NHL, vārtsargu treniņus viņš organizēja pats, tāpēc uzdevumus veidoja, lai ir interesanti gan spēlētājiem, gan vārtsargiem, bieži vien spēlējot uz rezultātu. Strādājot ar mums, šī iezīme nav pazudusi un tas treniņus padara sportiski daudz interesantākus. Lielu uzmanību pirms sezonas pašlaik pievēršam slidošanai un kustībai uz metienu.”

Irbe no 2009. līdz 2011.gadam bija NHL vienības Vašingtonas “Capitals” vārtsargu treneris, 2015.gada sezonā šos pienākumus pildot arī Bufalo “Sabres” komandā.

Kā spēlētājs Irbe pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadījis 13 sezonas četru dažādu komandu sastāvā un 2002.gada sezonā spēlēja Stenlija kausa finālā Karolīnas “Hurricanes” rindās. Tāpat viņš divas reizes piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlē.

Latvijas izlases sastāvā Irbe piedalījies deviņos pasaules čempionātos, spēlējot arī Soltleiksitijas un Turīnas Ziemas olimpiskajās spēlēs. Turīnā Irbe bija arī Latvijas olimpiskās komandas karognesējs atklāšanas ceremonijā. Tāpat viņš ir divkārtējs pasaules čempions un 1990.gada turnīra labākais vārtsargs. 2010.gadā Irbi uzņēma Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē.

Kā ziņots, šī gada pavasarī Latvijas čempionāta finālsērijā pret “Mogo” komandu “Kurbads” nokļuva iedzinējos ar rezultātu 0-3, tomēr spēja triumfēt nākamajos četros mačos, kas vienībai šogad ļaus debitēt IIHF Kontinentālajā kausā.

Saistītās tēmas: "Kurbads"Artūrs Irbevalsts čempionvienība

youtube icon
Abonēt youtube