Ir grūti prognozēt sarunu iznākumu par varas maiņu Daugavpilī, uzskata viens no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderiem Augusts Brigmanis.

“Es tās sarunas redzu kā “Troņu spēles”, kā saka tautā,” aģentūrai LETA sacīja Brigmanis. Viņš norādīja, ka iepriekš arī bija dažādas sarunas, un bijušā pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša (Latgales partija) antipātijas pret līdzšinējo Daugavpils vicemēru Rihardu Eigimu bijušas diezgan stipras.

Politiķis arī iepriekš bija paudis, ka viņam neesot radusies pārliecība, ka Lāčplēsis un Eigims varētu sastrādāties. Brigmanis toreiz arī pieļāva iespēju, ka var maldīties. Politiķis sacīja, ka pašlaik ir grūti paredzēt situācijas iznākumu.

Jau ziņots, ka Daugavpils domes vadībā esošā “Mūsu partija” nolēmusi pametīs koalīciju ar “Saskaņu”, šodien preses konferencē teica partijas pārstāvis Rihards Eigims.

Eigims informēja, ka viņi patur sev tiesības risināt sarunas par domes vadības veidošanu un būs priecīgi, ja saņems atbalstu no visiem Daugavpilī ievēlētajiem politiskajiem spēkiem.

Šāda lēmuma pamatā esot Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) izteiktā neuzticība Eigimam. To viņš uztvēris kā “norādi uz durvīm”, ņemot vērā Elksniņa izteikumus, ka mērs nestrādās komandā ar cilvēkiem, kuriem neuzticas.

youtube icon
Abonēt youtube