Ziedojumu akcijā Likteņdārzam “Top Latvijas Likteņdārzs. Stāsti par vectēviem” mēneša laikā saziedoti 50 045 eiro, aģentūru LETA informēja nodibinājuma “Kokneses fonds” valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

Likteņdārza idejas īstenošanu kopš 2005. gada vada bezpeļņas organizācija “Kokneses fonds”. Ik gadu iedzīvotāji ar dažādiem pasākumiem un akcijām tiek aicināti ziedot naudu Likteņdārza projekta pabeigšanai un teritorijas uzturēšanai.

Auziņa sacīja, ka šovasar Likteņdārzā atklāta pirmā digitālā ekspozīcija “Liktens gāte”. To veido 12 simboliskas informatīvas pieturas, kas stāsta par nozīmīgākajiem 20. gadsimta notikumiem Latvijā. Ekspozīcijā aprakstītos notikumus papildina arī vairāku cilvēku dzīvesstāsti.

Tāpat “Liktens gātes” ekspozīcijas teritorijā ierīkots bezvadu internets, kas apmeklētājiem ir pieejams bez datu apraides ierobežojuma un bez maksas.

Akcijas “Top Latvijas Likteņdārzs. Stāsti par vectēviem” tiešraidēs un pasākumā Likteņdārza amfiteātrī tika demonstrēti videoklipi, kuru veidošanā piedalījušās grupas “Laimas Muzykanti”, “Klaidonis”, “Colt” un “Jauno Jāņu orķestris”, kā arī dziedātājs Daumants Kalniņš un ģitārists Kaspars Zemītis.

Par saviem vectēviem stāstīja Toms Grēviņš, Dāvis un Toms Auškāpi, Biruta Eglīte un citi. Koncertu sniedza Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis “Vektors” un pūtēju orķestris “SPO”, kā arī vīru kopa “Vilki”.

Tāpat akcijas vakarā pirmo reizi LTV bija iespēja skatīties Jaunā Rīgas teātra izrādi “Vectēvs”. Pirms izrādes aktieris Vilis Daudziņš dalījās ar savu stāstu par vectēvu un atcerējās izrādes tapšanu.

youtube icon
Abonēt youtube