Jau iepriekš vēstījām, ka šobrīd Latgalē milzu lietavu dēļ applūduši vairāki reģioni un pilsētas. Lielo plūdu dēļ tikuši slēgti arī daži autoceļi un atsevišķās vietās ceļi pat tikuši izskaloti un daļēji iznīcināti.

Plūdi lielas problēmas radījuši Rēzeknes iedzīvotājiem. Latvijas septītā lielākā pilsēta pēc iedzīvotāju skaita dažu dienu laikā pārvērtusies par milzīgu peldbaseinu, turklāt, kā liecina LVĢMC informācija, tad nokrišņu daudzums Rēzeknē kopš trešdienas pārsniedzis 140 milimetrus, kas ir ekvivalents 200% no augusta normas.

Rēzeknes iedzīvotāji portālam Ritakafija.lv nosūtīja attēlus ar dramatiskajiem skatiem pilsētā. Piemēram, otrajā attēlā redzama pilsētas galvenā iela, kas ir pilnībā applūdusi, bet pirmajā vērojama situācija, ka ceļu šķērsot vispār nav iespējams. Ja nu vienīgi, talkā ņemot laivu..

Rēzekne no putna lidojuma

https://www.youtube.com/watch?v=UBMyi5wUrsg

Tikmēr nelielā ciemā Brozovā, kas atrodas 40 kilometrus no Rēzeknes, vērojams iespaidīgs skats. Kāda autoceļa abas puses ir zem ūdens, turklāt vietējie iedzīvotāji, ironizējot, to jau paspējuši nosaukt par Mazo Rāznas ezeru.

Saistītās tēmas: laika apstākļiPlūdiRēzekne

youtube icon
Abonēt youtube