Rīgā no 14.septembra līdz 17.septembrim notiks sestā Uļjanas Semjonovas kausa izcīņa, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā. Uļjanas Semjonovas kausa izcīņa notiks basketbola skolas “Rīga” sporta bāzē “Daugavas sporta nams” un sporta centra “Rīdzene” laukumos, kur par uzvaru cīnīsies basketbola komandas no sešām valstīm.

Dalību sacensībās U-15 grupā ir pieteikusi komanda “Young Angels academy” no Košices Slovākijā, “Soproni Darazsak Akademia” no Šopronas Ungārijā, “SK Audentes” no Tallinas Igaunijā, Kaļinas rajona Olimpisko rezervju sporta skola no Sanktpēterburgas Krievijā, kā arī “BS Rīga/Rīdzene” un “BS Rīga/Jugla” komanda.

Savukārt U-17 grupā sacensībās plāno piedalīties Ņevas rajona sporta skolas komanda no Sanktpēterburgas, “Young Angels academy” komanda no Košices, Viļņas basketbola skola no Lietuvas, kā arī “BS Rīga/TTP” un “BS Rīga/Rīdzene” komandas.

Sacensībām ir izveidota turnīra mājas lapa “ulacup.lv”, kurā ikvienam ir pieejama informācija gan par šogad plānotā turnīra norises laiku un dalībvalstu komandām, gan par iepriekšējo gadu sacensību norisi.

Kā vairākkārt uzsvērusi izcilā basketboliste Uļjana Semjonova – šāds turnīrs meitenēm dod plašāku skatienu uz basketbolu, jo spēlēt ar savas valsts komandām nav tas pats, kas piedalīties starptautiska mēroga sacensībās.

Sacensības atbalsta Rīgas dome, tās organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Sacensību apmeklējums ir bez maksas.

Foto: LETA

youtube icon
Abonēt youtube