Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) prasa Rīgas domei novērst cilvēku piekļūšanu Deglava ielas atkritumu kalnam jeb tā sauktajai “Ušakova kepkai”, jo kalns esot bīstams cilvēku dzīvībām.

Kā aģentūra LETA uzzināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), Valsts vides dienests (VVD), veicot pārbaudi atkritumu kalnā, konstatējis, ka iedzīvotāji ne tikai brīvi var piekļūt aprakto atkritumu kalnam, bet arī viņi atradušies uz tā pārbaudes laikā. VARAM uzsver, ka vide šajā atkritumu kalnā arī pēc izgāztuves rekultivācijas saglabā potenciāli piesārņotas vietas statusu un nav izmantojama nekādām sabiedriskām aktivitātēm, līdz sistemātiski monitoringa rezultāti apliecina, ka iespējamā piesārņojuma izplatība ir novērsta. Tvitera lietotājus ne vien izbrīna VARAM paziņojums, bet arī ministrijas lietotais “Ušakova kepka” nosaukums.

Tvitera lietotājs Raivis Strēlnieks atklāj, kā sapratis VARAM paziņojumu.

VVD novērojumi pārsteiguši Irmu Fergusoni.

Izbrīnu neslēpj arī tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks (VL-TB/LNNK).

Žurnāliste Baiba Strautmane pieļauj, ka jautājums par kalna bīstamību netika izskatīts vakardienas Rīgas domes ārkārtas sēdē.

 

Saistītās tēmas: Kaspars GerhardsRīgas DomeUšakova Kepka

youtube icon
Abonēt youtube