Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) Rīgas vietējā grupa 21.oktobrī rīkos nu jau trešās putnu vērošanas sacensībās “Rīgas putnu cīņa 2017”, aģentūra LETA uzzināja LOB.

Sacensības notiek putnu rudens migrācijas izskaņā, kad vēl aizvien var novērot daudzas iepriekš neievērotas putnu sugas. Sacensību mērķis ir divu līdz četru cilvēku komandai astoņu stundu laikā Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas robežās novērot un reģistrēt pēc iespējas vairāk putnu sugu. Papildu punkti tiks piešķirti par noteiktiem putnu dzimumiem un pasugām.

Kā norādīja LOB pārstāvji, sacensības tiek rīkotas, lai popularizētu putnu vērošanu Rīgā un veicinātu putnu atpazīšanas prasmes, tai skaitā vērību pievēršot putnu dzimumiem un pasugām.

Pirmo reizi sacensības notika 2015.gadā un tajās piedalījās septiņas komandas. Pērn pasākumā piedalījās jau desmit komandas. Abus gadus uzvarējusi komanda “Himantopus Himantopus”, kas 2015.gadā novēroja 68 sugu putnus un ieguva 14 papildpunktus par dzimumu noteikšanu, bet 2016.gadā novēroja 79 sugas un ieguva 13,5 papildpunktus.

Komandas dalībai sacensībās iespējams pieteikt līdz 17.oktobrim.

Foto: Jānis Ogle

Saistītās tēmas: putnu vērošana

youtube icon
Abonēt youtube