Reaģējot uz Ziemeļkorejas svētdien veikto kodolizmēģinājumu, ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka nomierināšana attiecībās ar Phenjanu vairs nestrādās.

“Ziemeļkoreja ir veikusi lielu kodolizmēģinājumu. Viņu vārdi un rīcība turpina būt ļoti naidīga un bīstama Savienotajām Valstīm,” norādīja Tramps, kuram vēlāk svētdien paredzēta tikšanās ar nacionālās drošības komandu, lai apspriestu notikušo.

Ziemeļkoreja svētdien paziņoja, ka sekmīgi izmēģinājusi ūdeņraža bumbu, ko iespējams uzstādīt uz ballistiskās raķetes.

Ūdeņraža bumbas ir visjaudīgākās kodolbumbas un veido lielāko daļu pasaules kodolarsenālu.

Jūlijā Ziemeļkoreja veiksmīgi izmēģināja divas starpkontinentālās ballistiskās raķetes, kas var sasniegt lielāko daļu ASV teritorijas. Phenjana augustā draudēja dot triecienu ASV piederošajai Guamas salai Klusajā okeānā.

Tramps pagājušajā mēnesī brīdināja, ka viņš vērsīsies pret Ziemeļkoreju ar “uguni un niknumu”, ja Phenjana turpinās izteikt draudus.

Tomēr pēdējos izteikumos tviterī ASV prezidents atturējies no tiešiem draudiem Phenjanai.

“Dienvidkoreja atklāj, ka nomierināšana ar Ziemeļkoreju nedarbosies, kā es to viņiem esmu teicis, viņi saprot tikai vienu lietu!” paziņoja Tramps.

“Ziemeļkoreja ir noziedzīga valsts, kas kļuvusi par lielu draudu un apkaunojumu Ķīnai, kura cenšas palīdzēt, bet ar maziem panākumiem,” norādīja Baltā nama saimnieks.

ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins paziņoja, ka Finanšu ministrija gatavo sankciju projektu, kas ekonomiski pilnībā norobežotu Ziemeļkoreju.

“Es izstrādāšu sankciju projektu un nosūtīšu to apsvēršanai prezidentam, lai ikviens, kurš vēlas tirgoties vai kārto biznesu ar viņiem, nevarētu tirgoties vai kārtot biznesu ar mums,” intervijā raidījumam “Fox News Sunday” sacīja Mnučins.

“Mēs sadarbosimies ar mūsu sabiedrotajiem. Mēs sadarbosimies ar Ķīnu,” paziņoja ministrs, uzsverot, ka Ziemeļkoreja ir ekonomiski jānorobežo, jo tās uzvedība ir nepieņemama.

Saistītās tēmas: ASVDonalds TrampsZiemeļkoreja

youtube icon
Abonēt youtube