Visiem cilvēkiem ik pa laikam ir nepieciešams kārtīgi atpūsties. Tas palīdz atgūt spēkus un uzkrāt enerģiju, lai pēc tam atkal ar pilnu jaudu varētu nodoties darbam. Diemžēl laba atpūta nereti izmaksā dārgi. Piemēram, lai dotos ceļojumā, nāksies iztērēt vismaz pāris simtus eiro. Tā kā vēlme pēc atpūtas nereti ir ļoti spēcīga, daudzi izvēlas tam ņemt kredītus. Jāsaka, ka visi aizdevumi internetā Latvijā ir viegli un ātri pieejami, tāpēc nekādu fizisku šķēršļu tam parasti nav, tomēr cik pareizi un ētiski ir ņemt kredītu ceļojumam?

Vispirms jāparunā par iespējamajām, negatīvajām kredītu sekām. Ņemt kredītu izklaidēm un atpūtai noteikti nav tas prātīgākais lēmums, tāpēc ka pati nepieciešamība pēc kredīta vien jau norāda uz to, ka nespēsiet aizdevumu atdot. Ja jūs būtu spējīgs naudu ietaupīt, un nedzīvot pāri saviem līdzekļiem, būtu to vienkārši sakrājis. Tā kā jums lieku naudas uzkrājumu nav, jūs neprotat rīkoties ar naudu un, visticamāk, kredītu noteiktajā laikā neatdosiet. Tas radīs ļoti nopietnas sekas. Soda procenti aug ļoti strauji un kredīta atmaksas summa ātri vien dubultosies. Jums būs jāatmaksā vēl lielāks summas, ko izdarīt pavisam noteikti, esošajos apstākļos, nespēsiet. Vēlāk jau parāds var tikt nodots parādu piedzinējiem un tiesu izpildītājiem. Tad kredīta summa no jums tiks piedzīta vai nu, iesaldējot jūsu kontus, vai konfiscējot kustamo un nekustamo mantu. Šādas problēmas noteikti nav ceļojuma vērtas.

Bez tā vēl jāpiemin arī tas, ka kredīta ņemšana šo ceļojumu arī krietni vien sadārdzinās. Kredīts ir maksas pakalpojums, turklāt ļoti dārgs. Ātro kredītu procentu likmes krietni pārsniedz 100% gadā un ir krietni lielākas par 10% procentiem mēnesī. Tātad, ja aizņemsieties, piemēram, 300 eiro, uz vienu mēnesi, jāatmaksā jums būs jau vismaz 330 eiro. Jūs vienkārši zaudēsiet vairāk nekā 30 eiro un tas noteikti nav izdevīgi. Tas ir vēl viens labs iemesls, kāpēc ceļojumam naudu krāt, nevis aizņemties.

Tātad, vispēdīgi vērtējot, ņemt kredītu ceļojumam noteikti nav īsti korekti. Tas ir dārgi, riskanti un bezatbildīgi, tomēr atsevišķās situācijās, kredītu ceļojumam ņemt var. Viens no gadījumiem ir tad, ja alga vai atvaļinājuma nauda kavējas, bet atvaļinājums jau ir sācies. Šādā gadījumā, iepriekš minētais, par to, ka neprotat rīkoties ar naudu, nav spēkā, jo rēķinājāties ar konkrētiem ienākumiem, bet ārēju apstākļu dēļ, jums tie nav pieejami. Tad, varat paņemt kredītu un, tiklīdz kā jūs iegūstat savu naudu, šo kredītu atdot. Jums noteikti nevajadzētu atteikties no saviem plāniem un atcelt ceļojumu tikai tāpēc, ka jūsu ienākumi kavējas.

Vēl viena situācija, kad kredīta ņemšana ceļojumam ir pieļaujama, varētu būt tad, ja jūs jau esat samaksājis lielāko daļu ceļojuma summas, piemēram, nopircis aviobiļetes, un, rezervējis viesnīcu ar iepriekšēju samaksu, bet saprotat, ka naudas visam nepietiks. Šādā gadījumā daudz neizdevīgāk būs atteikties no visa, kas jau ir atmaksāts. Arī kredīta summa nebūs tik liela, tāpēc labāk kredītu paņemt.

Vēl arī tad, ja atrodat ļoti izdevīgu ceļojuma piedāvājumu, kas spēkā noteiktu laiku, kredīta ņemšana varētu būt risinājums. Šeit gan noteikti jāpiedomā pie tā, lai neizpildītos sākumā minētais, proti, kredīts nesagādā finansiālas problēmas. Aizņemties naudu vajadzētu tikai tad, ja esat pārliecināts, ka kredītu varēsiet atdot. Tāpat, jāpiedomā pie tā, lai kopā ar procentiem par kredītu, ceļojums neizmaksā vēl dārgāk. Noteikti vajadzētu meklēt bezprocentu kredītu. Tie ir aizdevumi, ko kreditoru jaunie klienti saņem bez procentiem. Ja jums tas ir pieejams, tad arī šādā situācijā kredītu ceļojumam ņemt varat.

Saistītās tēmas: ceļojumskredīts

youtube icon
Abonēt youtube