Pēdējais gads pārtikas rūpniecības jomā ir iezīmējies ar pozitīvām pārmaiņām, jo ir vērojams stabils saražotās produkcijas apjomu kāpums, atklājot pārtikas industrijas izstādi “Riga Food 2017“, šodien sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš teica, ka pārtikas nozare tradicionāli ir viena no Latvijas tautsaimniecībā būtiskākajām nozarēm, kas sekmīgi attīstījusies gadsimtu gaitā, nostiprinot Latvijas ražotāju profesionalitāti, produktu kvalitāti un atpazīstamību pasaulē.

“Pēdējais gads pārtikas rūpniecības jomā ir iezīmējies ar pozitīvām pārmaiņām – ir vērojams stabils saražotās produkcijas apjomu kāpums, un tas, savukārt, apliecina, ka mūsu produkti ir pieprasīti ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz Latvijas robežām, sasniedzot tādus eksotiskus reģionus kā Apvienotie Arābu Emirāti, Āfrika, Dienvidāzija,” izstādes atklāšanā teica Vējonis.

Viņš piebilda, ka sekmes eksporta tirgos lielākoties ir Latvijas uzņēmēju nopelns. Vējonis pateicās Latvijas uzņēmējiem par spēju atrast pareizo garšas formulu, lai iekārdinātu citas valstis un citu kultūru pārstāvjus ar savu produkciju. “Tas, manuprāt, ir ļoti liels izaicinājums jums – atrast pareizo garšas salikumu, lai ienāktu jaunā tirgū, radītu jaunus preču zīmolus, un, protams, līdz ar to arī daudz plašāk nestu Latvijas vārdu pasaulē,” sacīja Valsts prezidents.

Viņš arī pauda gandarījumu par iespēju atklāt starptautisko izstādi “Riga Food 2017“. “Ar patiesu lepnumu vēlos teikt, ka “Riga Food” – lielākā pārtikai veltītā izstāde Baltijas reģionā – ir kļuvusi par atzītu tradīciju un kvalitātes zīmi. Šogad izstāde notiek jau 22. reizi un man ir liels prieks, ka ik gadu šī izstāde norisinās tieši Rīgā, pulcējot ļaudis no tuvām un tālām zemēm,” sacīja Vējonis.

Valsts prezidents arī atgādināja, ka šogad izstādē ir pārstāvētas 35 pasaules valstis, un kopējais uzņēmumu skaits ir sasniedz 720, tostarp aptuveni 200 uzņēmumi pārstāv Latviju. Tas ir apliecinājums, ka pārtikas industrija ir ietekmīga ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.

Kā ziņots, no šodienas līdz 9. septembrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek izstāde “Riga Food 2017“, kas piedāvā starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, šovus, kā arī meistarklases un degustācijas.

Riga Food 2017” savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 700 uzņēmumu no kopumā vairāk nekā 35 valstīm, tostarp Austrijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Čehijas, Dānijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas, Spānijas, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas un Meksikas.

Foto: publicitātes foto

Saistītās tēmas: Riga Food 2017

youtube icon
Abonēt youtube