Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas “Dinamo” jauno kapteini ievēlēts uzbrucējs Miks Indrašis, vēsta klubs.

Indrašis par kapteini izraudzīts komandas vēlēšanās. Pirms tam Rīgas “Dinamo” kapteiņa pienākumus pildīja Gints Meija.

Tikmēr par kapteiņa asistentiem ievēlēti uzbrucēji Miķelis Rēdlihs, Koltons Gilīss, Meija un aizsargs Georgijs Pujacs, kuri ar saviem pienākumiem mainīsies.

Pašlaik Rīgas “Dinamo” komanda ir piedzīvojusi 12 zaudējumus pēc kārtas, turklāt ar pieciem nopelnītiem punktiem 16 mačos vienība ir vājākā visā KHL. Nākamo maču Latvijas klubs aizvadīs otrdien, kad izbraukumā tiksies ar Maskavas CSKA, bet pēc tam viesos gaidāmas cīņas arī pret Maskavas apgabala “Vitjaz”, Bratislavas “Slovan”, Ņižņijnovgorodas “Torpedo” un Čerepovecas “Severstaļ”.

Indrašis ar 16 spēlēs gūtiem sešiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm ir rezultatīvākais rīdzinieku hokejists.

Pagājušajā nedēļā pēc abpusējas vienošanās Rīgas “Dinamo” galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš, kura vietu tagad ieņēmis Ģirts Ankipāns. Viņš paralēli pilda arī kluba ģenerālmenedžera pienākumus.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas “Dinamo” šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas “Dinamo” iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi “play-off” spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus “Dinamo” palika bez izslēgšanas turnīra.

youtube icon
Abonēt youtube