Liepājā notikusī traģēdija ar mazo puisēnu Ivanu cilvēkiem lika aizdomāties par savu vienaldzību. Pēc traģēdijas tika runāts par to, ka bērniem ir rūpīgāk jāpievērš uzmanība un arī atbildīgajiem dienestiem jābūt modrākiem. Taču, laiks iet un Ivana stāsts ir aizmirsts un nevienu neinteresē, ko nakts stundā Liepājā ceļa malā dara pusaudze. Meitenei pabrauca garām pat policijas darbinieki. Portāls ritakafija.lv  piedāvā izlasīt balerīnas Samantas Kogdobergas stāstu.

 

Portālā facebook.com ļoti daudzi cilvēki, izlasot balerīnas Samantas Kogdobergas stāstu, kā sestdienas naktī devusies prom no Liepājas, rītā atsaucās sievietes aicinājumam dalīties ar šo ziņu. Viens no iemesliem šim rakstam nospiest “share”  ir cerība, ka “tītari” Liepājas pašvaldības policijā to izlasīs. Portāls ritakafija.lv šo stāstu nolēma pārpublicēt, lai mēs katrs varētu aizdomāties, cik elementāri vienkārši ir būt cilvēkam. Pietiek ar vienu balerīnu, kas nepaliek vienaldzīga pret naktī tumsā redzamu bērnu, lai pasargātu sabiedrību no kārtējās ziņas par traģēdiju…

“”Vakar vakarā nācās sastapties ar kādu ļoti dīvainu un diezgan smagu situāciju Ap 12 naktī braucot prom no Liepājas pa Brīvības ielu , pa ceļam priekšā man brauc Liepājas Pašvaldības policijas busiņš , netālu no tur esoša auto servisa pa ietvi diezgan ātra solī soļo meitene ar mugursomu , labi saģērbusies , var teikt ka labi kopts un audzināts bērns . Neskatoties ka pulkstenis ir jau pāri pusnaktij , viņa neizskatījās pilngadīga, un pēc manām domām pašvaldības policijai būtu vispār jāpastājas un vismaz jāapvaicājas vai viss ir labi . Bet šie mierīgu sirdi pabrauca garām ,mazliet pabraucot gar meiteni samazināju ātrumu , apskatoties spogulī varēja redzēt ka meitenei sejā ir asaras vai kas cits , nekavējoties izlēmu apstāties .Meitene manu auto redzot apstājoties , palika kā iemieta zemē , un nekustējās (šāda reakcija ir saprotama ,jo man ir melns BMW un turklāt ir nakts , katra meitene savā prāta saprot to sliktāko .) Kad izkāpu no mašīnas meitenes acīs tiešām bija redzamas asaras un satraukums. Meitene nebija alkohola reibumā , ne arī narkotisko vielu ietekmē , uz jautājumiem -ko tu tik vēlu dari uz ielas ? Meitene atbildēja ka atbraukusi No Rīgas ar pēdējo autobusu un autobusā aizmigusi , un Pamodusies tikai M. Ķempes ielā. Meitene pat parādīja autobusa biļeti (autobuss no Rīgas izgājis 20:30) Prasīju ,kāpēc vecāki neatbrauca tev pakaļ, atbilde pat man kļuva sāpīga- dzīvoju ar mammu un mamma ir ratiņkrēsla ,bet mamma gaida viņu mājas un viņas sazinās caur īsziņu palīdzību ik 10min ,arī manas klātbūtnes laikā meitenei pienāk ziņa no mammas . Jautāju kāpēc tu raudi ? Atbildēja -vienkārši satraukums un bailes vienkārši jo ir tumšs . Uz jautājumu cik tālu tev vēl jāiet meitene atbildēja :dzīvoju pie slimnīcas ja iešu apkārt apmēram 40min ,ja iešu caur mežu 30min . Tad nu viss ,man bija vienalga ka pašai vēl ir jābrauc 300km , teicu meitenei lai kāpj mašīnā ,aizvedīšu mājas viņu ,jo uz ielas vienu viņu pamest vairs sirdsapziņa neļāva , jo nezinu kas vēl varēja Notikt, ja viņa ietu caur mežu . un vispār vai meitene nokļūtu mājas ,jo pasaule ir pilna ar (atvainojos par izteicienu ) idiotiem . Meiteni aizvedu mājas un pretī saņēmu apskāvienu ,smaidu ,un protams lielu Paldies, apmainījāmies ar savu kontaktinformāciju , jo meitene tiešām bija jauka , gribas viņu vēl kādreiz satikt. Braucot prom no meitenes aizdomājos par to vai bija jāapstājas man vai tomēr pašvaldības policijai ,un kas būtu ja es tur nebūtu braukusi garām . Vai tiešām policijai ir vienalga ? Vai nepietiek ka pazūd daudz jaunieši? Publisks fuj Pašvaldības policijai . Bet man ir kāds lūgums citiem ,ja jūs redzat ,ka ir Vēls un bērns jaunietis ir viens uz ielas ,lūdzu apstājies apvaicājies vai viss ir labi, jo tas maksimums aizņems 10min,” raksta Samanta!

Foto: ilustratīvs foto

youtube icon
Abonēt youtube