Atrodot “airBaltic” investoru, Latvijas valdībai darījumam būs vajadzīga atļauja arī no Lietuvas, konkrētāk, no bankrotējušās bankas “Snoras” kreditoru komitejas, kurā lielākā ietekme ir valsts uzņēmuma “Indeliu ir investiciju draudimas” pārstāvjiem, vēsta Lietuvas medijs “Verslo žinios”.

Kā norāda kaimiņvalsts medijs, tas esot saistīts ar “airBaltic” parāda atlikumu šai bankai aptuveni 20 miljonu eiro apmērā.

“Verslo žinios” uzrunātie speciālisti iepriekš izteikušies, ka Lietuvai būtu izdevīgāk, ja lidsabiedrībā “airBaltic” ienāktu stratēģiskais investors ar skaidru kompānijas attīstības plānu, nevis vienkārši finanšu investors, kas darījumā ieguldītu vienreizēju finanšu injekciju un tiektos panākt, lai tā pēc iespējas drīzāk atmaksātos.

“airBaltic” 2016.gada pārskats liecina, ka pērnā gada beigās uzņēmuma parāds pret “Bankas Snoras” veidoja 20,03 miljonus eiro. Saistības atmaksājamas no 2019.gada 10 gadu laikā.

Kā ziņots, Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš intervijā aģentūrai LETA apstiprināja, ka SM patlaban izskata jau konkrētus piedāvājumus “airBaltic” investora piesaistē un nav izslēgta arī visu valstij piederošo daļu atsavināšana.

Latvijas valstij pieder aptuveni 80% “airBaltic” akciju, bet Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam pastarpināti pieder 20% akciju.

Saistītās tēmas: "airBaltic" investorsLietuva

youtube icon
Abonēt youtube