Pēc Saeimas vēlēšanām nākamās valdības kodolu veidos Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un apvienība “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK), šādu viedokli šorīt LTV “Rīta panorāmā” pauda viens no ZZS līderiem Augusts Brigmanis.

Brigmanis cerot, ka arī “Vienotība” pārvarēs 5% barjeru un būs pārstāvēta nākamajā Saeimā. Viņš “Vienotībai” “silti iesaka nelīst” vēlēšanu apvienībās, kas došot lielāku iespēju iegūt vēlētāju atbalstu.

Runājot par personālijām, Solvitas Āboltiņas aiziešanu no politikas Brigmanis vairāk vērtēja kā zaudējumu “Vienotībai”, savukārt jauno partijas līderi Arvilu Ašeradenu Brigmanis vēlētos redzēt paliekam ekonomikas ministra amatā, lai tiktu atrisināti ar OIK saistītie jautājumi.

Vērtējot vairāku politiķu izteikto aicinājumu apvienoties latviskajām partijām, Brigmanis izteicās, ka sīkpartijām kaut kas ir jādara, ja tās grib iekļūt parlamentā. Nekā jauna piedāvājumā neesot, jo šie cilvēki jau gadiem ir politikā un tagad meklē jaunas iespējas tur palikt. Ja apvienība nebūs loģiska, tad pieredze rāda, ka tādas izjūk, piebilda politiķis.

Brigmanis vērtēja, ka Saeimā jau labi jūtama priekšvēlēšanu gaisotne, tomēr gads vēl ir kopā jānostrādā, turklāt pašreizējā situācijā diži lielu manevra iespēju neesot.

Kā izteicās Brigmanis, prezidenta Raimonda Vējoņa piedāvājums par nepilsoņu bērniem un skolu valodas jautājums ir devis iespēju VL-TB/LNNK un “Saskaņai” “pazīmēties”. Pēc viņa vārdiem, nacionālie jautājumi “nacionāļiem” ir nenositama kārts.

ZZS un “Saskaņas” kopīgi veidotu valdību Brigmanis atkārtoti novērtēja kā neiespējamu.

Foto: LETA

Saistītās tēmas: Augusts BrigmanisVL-TB/LNNKZZS

youtube icon
Abonēt youtube