Apjomīgais seksa skandāls sākās, kad itāļu kinozvaigzne Azija Ardžento un vēl divas sievietes sniedza interviju “The New York Times”, ka Holivudas producents Hārvijs Vainstains viņas izvarojis. Un sociālie tīkli vienkārši uzsprāga no aktrišu stāstiem par savu “nelāgo pieredzi” sastopot Vainstainu. Skandāls var novest pie pamatīga Holivudas kino industrijas kraha, jo “The Weinstein Company” varētu tikt pārdota vai slēgta jau pirmdien. Un rezultātā bērnības draugi Holivudas A klases aktieri Bens Afleks un Mets Deimons var tikt pilnīgi izputināti.

 

Nopietnas apsūdzības

Skandāls ap ietekmīgo Holivudas producentu aizsākās vēl aizvadītajā nedēļā pēc publikācijas laikrakstā “The New York Times”, kurā vairākas sievietes Vainstainu apsūdzēja par seksuālu uzmākšanos. Kopš tā laika Vainstains jau atbrīvots no darba paša līdzdibinātajā kinostudijā “The Weinstein Company”. Savukārt ,”The New Yorker ” žurnālists Rounans Farovs desmit mēnešu laikā intervējis 13 sievietes, kuras liecinājušas, ka Vainstains viņām seksuāli uzmācies un uzbrucis. Atbilstoši Ardžento teiktajam Vainstains viņu pirms 20 gadiem piespiedis nodarboties ar orālo seksu. Ardžento līdz šim klusējusi, baidoties, ka Vainstains viņu iznīcinās. “Es zinu, ka viņš jau pirms tam daudzus cilvēkus bija sagrāvis,” viņa piebilda. Kā žurnālam pastāstīja aktrise Luša Evansa, Vainstains 2004.gadā piespiedis viņu stāties orālos dzimumsakaros studijas “Miramax” Ņujorkas birojā. Vēl viena sieviete, kura nav vēlējusies, ka viņas vārds tiek publicēts, liecinājusi, ka Vainstains viņu izvarojis, kad viņa ieradusies uz tikšanos Ņujorkas viesnīcas numuriņā. Viņa apsvērusi domu par vēršanos policijā, tomēr to nav darījusi, apzinoties, ka apsūdzības būtu balstītas tikai viņas teiktajā, kā arī baidoties no Vainstaina spēcīgās juristu komandas un tā, ko viņa var zaudēt.

Nosodījums no politiķiem un sievas

Par sliktu pieredzi ar Vainstainu pastāstījušas arī Holivudas aktrises Gvineta Paltrova un Andželīna Džolija, otrdien vēstīja “The New York Times”. Džolija paziņoja, ka viņai “ar Vainstainu jaunībā bijusi slikta pieredze”. Kopš tā laika viņa esot atteikusies ar šo producentu strādāt, kā arī brīdināja citas sievietes, kas to darīja.

Savukārt tobrīd 22 gadus veco Paltrovu Vainstains esot centies pārliecināt viņam veikt masāžu, ko aktrise noraidījusi. Pēc apsūdzību nākšanas klajā Vainstaina rīcību nosodījis bijušais ASV prezidents Baraks Obama un bijusī pirmā lēdija Mišela. “Vīrietis, kurš šādā veidā pazemo un noniecina sievietes, ir jānosoda un jāsauc pie atbildības, neatkarīgi no viņa bagātības vai statusa,” uzsvērts viņu izplatītajā paziņojumā. Hilarija Klintone otrdien atzina, ka viņu šokējušas apsūdzības par seksuālu uzmākšanos, kas celtas Holivudas producentam Hārvijam Vainstainam, kurš ilgstoši bijis dāsns Demokrātu partijas finanšu donors. “Atklāsmes par Hārviju Vainstainu mani šokēja un šausmināja,” paziņojumā apliecināja demokrātu prezidenta amata kandidāte. “Pret uzvedību, kādu to raksturojušas liecības sniegušās sievietes, nevar izturēties ar iecietību,” viņa piebilda. “Viņu drosme un citu cilvēku atbalsts ir kritiski svarīgs, lai palīdzētu izbeigt šāda veida uzvedību.”

Vainstaina sieva Džordžīna Čepmena tikmēr paziņojusi, ka pamet vīru. “Mana sirds lūzt par visām sievietēm, kuras šīs nepiedodamās rīcības dēļ ir cietušas nepanesamas sāpes. Esmu nolēmusi pamest savu vīru,” viņa norādīja žurnālam “People”.

 

Par grēkiem atraujas arī Afleks

 

Visi, kam nebija slinkums izteikties par šo skandālu, aktīvi dalījās ar ierakstiem sociālajos tīklos. Taču, reizēm ir jāmāk izmantot iespēju paklusēt. To varētu attiecināt arī uz Holivudas mīluli Benu Afleku. Vīrietis dalījās ar nosodījuma pilnām pārdomām cik viņam liels kauns, ka pie viņa filmām ir strādājis cilvēks, kas tā pazemo sievietes. Plašajā teksta ir pieminēts, ka viņam nebūt nav bijušas aizdomas par producenta īpatnībām un, ka viņš pat nezina, ko jādara, lai nekas tāds neatkārtotos.  Pirmā uz šo slavenā aktiera ierakstu reaģēja skandalozā aktrise no seriāla “Amulets” Roza Makgovena. “NOLĀDETS, ES TEICU VIŅAM TĀ NEDARĪT,” tu skatoties man sejā apgalvoji. Preses konferencē es biju spiesta piedalīties uzreiz pēc seksuālās uzmākšanās. Melis,” tā ietagojot Bena Afleka vārdu rakstīja Makgovena.

Vēl kāda Holivudas darbone norādīja, ka iespējams Aflekam vajadzētu paklusēt, jo visi šķiet aizmirsuši, kā viņš apgrābstīja Hilarijas Bārtones krūtis. Uz šo ierakstu atbildēja arī pati Hilarija, kas šobrīd ir otrā mazuļa gaidībās: ”Es neesmu aizmirsusi. Es vēl biju bērns!” Aktieris atvainojās Bārtonei un norādīja, ka toreiz nepieņemamā veidā ir centies celt šova reitingus.

Taču, visa šī atvainošanās aizgāja pa skuju taku, jo youtube.com uzpeldēja video ar Afleku un kādu latino izcelsmes žurnālisti. Tobrīd vēl būdams precēts ar dziedātāju Dženiferu Lopesu, aktieris izteica  piezīmes par dāmas krūtīm un aicināja viņas atbrīvot no liekā apģērba.

https://www.youtube.com/watch?v=c6ozHyrsbhY

Un, kā ziņo et.com, tas Benam un viņa labākajam draugam Metam Deimonam izmaksāja tieši 90 miljonus, jo sadarbību ar viņu producentu grupu atteica britu režisors Gajs Ričijs.

 

 

youtube icon
Abonēt youtube