Viens no Latvijā vadošajiem dermatologiem, “Derma Clinic Riga” vadītājs Dr. Raimonds Karls uz dienu samainījies ar profesiju ar Latvijas nacionālās aviokompānijas “airBaltic” pilotu Ģirtu Naļivaiko. Tāpat šādu izaicinājumu pieņēma start-up uzņēmuma “Vividly” izpilddirektore Gunita Kuļikovska un “Iespējamās misijas” ekonomikas skolotāja Antoņina Ņenaševa.  Kā profesionāļiem veicies šajā izaicinājumā un ko no tā mācīties mūsdienu jauniešiem, uzzināt varēs, noskatoties četru video sēriju “Vai esi dzīvei gatavs?”.

 

Vai Dr. Raimondam Karlam izdevās nosēdināt lidmašīnu? Kā pilotam Ģirtam Naļivaiko veicās operācijā ar lāzeri? Ko nozīmē vadīt ekonomikas stundu 11. klasei, ja ikdienā neesi skolotājs? Un kā vadīt starptautisku start-up komandu tehnoloģiju jomā, ja pats informācijas tehnoloģijas saproti ikdienas lietotāja līmenī? Atbildes uz jautājumiem par nākotnes profesionālajiem izaicinājumiem un tiem nepieciešamajām prasmēm meklē video sērijā “Vai esi dzīvei gatavs?”, kas no 7. līdz 30. novembrim būs skatāma Swedbank Facebook kontā.

 

Pasaules Ekonomikas forums paredz – mūsdienu jaunieši dzīves laikā mainīs profesijas vismaz septiņas reizes, turklāt piecas no šīm profesijām vēl nemaz neeksistē. Lai noskaidrotu tās prasmes, kas palīdz apgūt jaunu profesiju un jaunas zināšanas, četri savas jomas profesionāļi pieņēma Swedbank skolu programmas “Dzīvei gatavs” izaicinājumu un uz dienu iejutās sev pavisam neierastā profesijā.

 

Saistītās tēmas: "Derma Clinic Riga"

youtube icon
Abonēt youtube