Katram auto vadītājam ir svarīgi, lai spēkrats ikdienā nepieviltu un mēs vienmēr nokļūtu paredzētajā vietā bez aizķeršanās, ko var sagādāt dažādi šķēršļi uz ceļa, tajā skaitā arī automobiļa tehniskās problēmas. Lai to novērstu, ieteicams regulāri veikt auto tehnisko apkopi un vadības sistēmas diagnostiku. Ja vēlies uzzināt, kādus defektus atklāj aplikācijas, kas veic diagnostiku, lasi rakstu, kas tapis sadarbībā ar Ondo.lv, un kļūsti par labāku autovadītāju!
OBD-II sistēma auto diagnostikas veikšanai

Pieejamas atšķirīgas iekārtas ar kuru palīdzību var veikt auto diagnostiku, to pamatā – stabila un pārbaudīta sistēma OBD-II. Šis termins OBD-II (on-board diagnostics) apzīmē transportlīdzekļa pašdiagnostikas spējas. Sistēma ļauj transportlīdzekļu īpašniekiem vai servisa darbiniekiem piekļūt dažādu transportlīdzekļu elektronikas apakšsistēmām. Tomēr saprotot, ka ne mēs visi esam auto mehāniķi, un lielai daļai par to, kas atrodas zem motora pārsega nav ne mazākās skaidrības, tad ērtības labad, iespējams lejupielādēt šo iekārtu pavadošās aplikācijas, kas ļauj skatīt automašīnas darbību vienkāršā, saprotamā veidā Tavā viedtālrunī. Nokļūstot servisā Tu vari ieekonomē gan savu, gan auto mehāniķa laiku, jo aplikācijas, kas savienotas ar automobilī ierīkoto OBD sistēmas iekārtu, nosaka, kur ir problēma.

Ondo.lv 5 auto diagnostikas aplikācijas, kas Tev varētu patikt!

Torque Pro (OBD 2 & Car)

Torque Pro būs visprogresīvākā transportlīdzekļu diagnostikas un veiktspējas skenera lietotne Tavam Android viedtālrunim. Tā darbojas izmantojot Bluetooth OBD-II adapteru. Šī aplikācija ļauj automašīnu īpašniekiem iegūt daudzveidīgu informāciju no saistītajiem dzinēju vadības sistēmas sensoriem un rūpīgi pārrauga arī automašīnas dzinēja vadību blokus. Ar lietotni iespējams gan pārbaudīt, gan dzēst traucējumu kodus, kas radušies diagnostikā.

Carista OBD-II

Salīdzinot ar citām aplikācijām, Carista dod iespēju izmantot uzlabotas ražotāja specifiskās diagnostikas iespējas, piemēram, ABS, gaisa spilvenus, navigāciju utt. Tā ļauj mainīt dažādus iestatījumus, piemēram, uzstādīt, ka priekšējie lukturi ieslēdzas automātiski, līdz ko tiek iedarbināts dzinējs vai, piemēram, bloķēt durvis, kad auto uzsāk braucienu. Tāpat, iespējams nomainīt signāla toni pārkošanās sensoriem.

Blue Driver OBDII Scan Tool

Blue Driver diagnostikas programmatūru izmanto mehāniķi visā plašajā pasaulē. Šim rīkam paredzētā aplikācija ir lejupielādējama gan iOS, gan Android ierīcēm. Diagnostikas pārskati ne tikai parāda kļūdu kodus, bet arī norāda cēloņus un nepieciešamās darbības, tomēr tā nepalīdz izprast motora darbības datus.

Sinocastel OBD Tracker

Šī lietotne pieejama gan Android gan Apple viedierīcēm. Tā informē par transportlīdzekļa vispārējo darba kārtību, motora temperatūras izmaiņām, ātrumu un citām vispārējām funcijām. Datu izsekošanas aplikācija piedāvā arī ierakstīt braucienus. Tā sniedz informāciju, piemēram, par nobraukumu, degvielas patēriņu un izmaksām, braukšanas laiku un emisiju.

OBD Car Doctor

Šo aplikāciju var uzskatīt par vadošo instrumentu OBD-II auto diagnostikā un  par vadošo diagnostikas aplikāciju starp iOS platformām. Lietotne ļauj pārbaudīt un atiestatīt kļūdas kodus, tā ļauj viegli mijiedarboties ar transportlīdzekļa OBD-II sistēmu un padarīt mobilo ierīci par ļoti talantīgu automobiļu skeneri. Šis instruments būs obligāta izvēle, ja Tev ir iPhone un vēlies kontrolēt automašīnas datus reālā laikā vai izslēgt motora pārbaudes indikatoru.

OBD Fusion

OBD Fusion ir vēl viena aplikācija, kas paredzēta iPhone lietotājiem. Tā piedāvā iespaidīgu grafisko displeju un pielāgotu mērierīci, visaptverošu dzinēja diagnostikas atskaiti, degvielas patēriņa monitoru, kā arī GPS izsekošanu.

Vai jau izvēlējies, kura aplikācija Tev būtu vispiemērotākā? Neaizmirsti, ka tās darbojas vienīgi komplektā ar attiecīgajām OBD-II ierīcēm.

Rakstu sagatavojis draudzīgais aizdevējs Ondo.lv!

Saistītās tēmas: auto diagnostikas aplikācijasOndo.lv

youtube icon
Abonēt youtube