Arī Jānis Timma nevarēs palīdzēt Latvijas basketbola izlasei jau nākamajā nedēļā gaidāmajās 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēs.

Timma šosezon pārstāv ULEB Eirolīgas vienību Vitorijas “Baskonia” un tagad viņš pievienojies Dairim Bertānam, kurš arī nepalīdzēs valstsvienībai gaidāmajās spēlēs.

Kā zināms, Eiropas basketbolā valdošā konflikta dēļ ULEB Eirolīgas kalendārā nebūs pārtraukuma izlases spēļu laikā.

“Mēs, ULEB Eirolīgas spēlētāji, esam nostādīti situācijā, kurā mums nekad nevajadzētu būt – kad ir jāizvēlas starp darba devēju, kurš uztur mūsu ģimenes, un savas valsts izlasi,” paziņojumā sociālajā tīklā “Instagram” raksta Timma. “Šī situācija nav mūsu atbildība un tās nav mūsu ambīcijas, taču lēmums jāpieņem tieši mums. Klubā pārrunājām šo situāciju, un, ņemot vērā slikto sezonas sākumu, kā arī neseno kluba galvenā trenera nomaiņu, pieņēmām kopīgu lēmumu, nepievienoties izlasei uz šo spēļu posmu.”

Jau iepriekš bija zināms, ka arī Daira Bertāna pārstāvētās Itālijas vienības Milānas “AX Armani Exchange Olimpia” vadība neatbalsta spēlētāja došanos palīgā valstsvienībai. Tāpat komandai nepalīdzēs Mārtiņš Meiers un Dāvis Lejasmeiers, bet vēl vairāku spēlētāju iespējas pievienoties izlasei šobrīd ir neskaidras.

Timma šosezon Spānijas augstākās līgas (ACB) turnīrā astoņos mačos vidēji guvis 9,3 punktus, bet ULEB Eirolīgā savā debijas sezonā sešos mačos izcēlies ar vidēji 4,7 punktiem un trim atlēkušajām bumbām.

“Baskonia” vienība pēc neveiksmīga sezonas sākuma uzvarējusi trijās no iepriekšējām četrām ACB spēlēm, pietuvojoties kopvērtējuma astotniekam, bet Eirolīgā tā ar vienu panākumu sešos mačos ir vien 14.pozīcijā starp 16 vienībām, kur pēdējā ir “AX Armani Exchange Olimpia”.

Zīmīgi, ka šosezon stabili “Baskonia” vienības sastāvā iekļuvis arī jaunais latvietis Rinalds Mālmanis, bet viņš netika iekļauts pat Latvijas izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā.

Pagaidām vēl nav zināms vai Latvijas izlasei palīdzēs ceturtais ULEB Eirolīgas spēlētājs Jānis Strēlnieks no Pireju “Olympiakos” komandas.

Pagājušajā nedēļā Latvijas Basketbola savienība (LBS) vēstīja, ka izlasē pilnīgi noteikti būs Ojārs Siliņš un Anžejs Pasečņiks, tāpat veikti priekšdarbi un nav pazīmju, ka problēmas varētu rasties Jānim Blūmam, Rolandam Šmitam, Andrejam Gražulim, Žanim Peineram, Artūram Ausējam, kā arī Latvijas klubu pārstāvjiem.

Izlases kandidātus Rīgā tiek gaidīti tūlīt pēc šīs nedēļas nogales nacionālo čempionātu spēlēm, bet koptreniņš paredzēts nākamajā pirmdienā.

Arņa Vecvagara trenētā Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikāciju sāks 24.novembrī viesos pret Turciju, bet divas dienas vēlāk mājās uzņems Zviedriju.

Saistītās tēmas: Jānis TimmaLatvijas Basketbola izlase

youtube icon
Abonēt youtube