Eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu svētku laikā ir  devies apciemot latviešu diasporu Austrālijā. Viņa viesošanās Pertā novembra sākumā bija emocionāla un aizkustinoša. Savukārt, šonedēļ eksprezidents turpinot apceļot Austrāliju un pabija vīnu degustācijā.

Eksprezidenta Valda Zatlera viesošanās Austrālijā no tur mītošo tautiešu puses tiek uztverta ar dalītām jūtām. Eksprezidentu tur pazīst tikai caur virsrakstiem no avīžu slejām. Tāpēc bijušais valsts vadītājs tiek uztverts kā cilvēks ar mugurkaulu, jo spēja atlaist Saeimu. Tomēr viņa tālāka politiskā darbošanās pat saulainajā Austrālijā tiek vērtēta skeptiski. Savu vizīti Austrālijā viņš sāka novembra sākumā, ierodoties  Pertā. Kā raksta laikraksts “Latvietis”  eksprezidenta 4.novembra runā bija emocionāla un ļoti cilvēcīga. “Tik vispusīgu un izsmeļošu runu mēs vēl nebijām dzirdējuši. Paldies, Zatlera kungs, par Jūsu braucienu, par mūsu apciemošanu un Jūsu iedvesmošanu Latvijas labākai nākotnei,” raksta laikraksts.

Savukārt, šonedēļ Zatleru pāris ieradās Adelaidē, kur mitinās viena no lielākajām latviešu migrantu diasporām. Un eksprezidenta viesošanās sākās neformālā gaisotnē, degustējot vietējos vīnus. Šodien 17. novembrī Zatleru pāris viesojās svinīgā koncertā, lai kopā ar Adelaides latviešiem ieskandinātu Valsts 99.gadu jubilejas noskaņas. Un dzimšanas diena jāsvin pie bagātīgi klātiem galdiem. Letiņi ir un paliek letiņi pat Austrālijā, tāpēc svinību galds tika klāts labākajās latviešu tradīcijās.

 

Foto: speciāli Rīta Kafijai no Austrālijas

Saistītās tēmas: AustrālijaekskluzīviLilita ZatlereValdis Zatlers

youtube icon
Abonēt youtube