Pēc Ukrainas uzvaras “Eirovīzijā” 2016. gadā un pērnā gada aizlieguma Krievijas pārstāvei ierasties uz Kijevā notiekošo konkursu gan Krievijā vairākkārt izskanējis aicinājums boikotēt “Eirovīziju”. Tagad, kad tapis zināms “Eirovīzijas 2018” dalībvalstu saraksts, tas uzvirmojis ar jaunu sparu.

“RIA Novosti” vēsta, ka producents Josifs Prigožins šonedēļ intervijā telekanālā “RT” aicinājis Krieviju pieņemt lēmumu “Eirovīzijā” nepiedalīties, jo vienīgais, ko valsts no tā iegūst, ir “pastāvīgs pazemojums un ažiotāža”.

“Mums reiz un uz visiem laikiem ir jāatsakās no šī konkursa,” norādījis Prigožins, norādīt, ka dalība šajā muzikālajā sacensībā neuzlabo valsts tēlu.

Arī Krievijas Valsts domes Kultūras komitejas vadītājs, kinorežisors Staņislavs Govoruhins paudis nostāju, ka Krievijai ir jāpārtrauc dalība “Eirovīzijā”.

“Es domāju, ja reiz mēs esam saņēmuši sitienu pa seju, otro reizi mums to vairs nevajag. Ir jāsaglabā pašcieņa un jāpārtrauc piedalīties šajā draņķībā,” sarunā ar “RIA Novosti” norādījis Govoruhins.