Tavs mājoklis ir tava pils. Tā ir vieta, kurā atgriezties pēc garas un nogurdinošas darba dienas, lai justos kā mājās. Tādēļ ap mājokļa iekārtošanu ir izveidojusies vesela industrija, kas piedāvā lepnas mēbeles un smalkus mākslas objektus, lai radītu šādu sajūtu. Bet, ja tev ir pietiekoši apņēmības, to pašu panākt ir iespējams arī minimāliem izdevumiem.

Viens no lētākajiem risinājumiem, kas uz telpas izskatu atstās lielu iespaidu ir sienu pārkrāsošana. Nav nepieciešams iegādāties dizainera radītas tapetes, lai piešķirtu telpām izteiktu atmosfēru. Lai piešķirtu telpām jaunu un svaigu izskatu varat arī izvēlēties modernāku un lētāku sienu apdares risinājumu ar uzlīmes veida vinila tapetēm, kuras var iegādāties Etsy, piemēram, removable wallpaper no tapešu ražotāja Fancy Walls Store. Telpās, kurās vēlaties relaksēties, izvēlieties gaiši zilu krāsu. Ja vēlaties istabai piešķirt enerģisku, romantisku un izaicinošu noskaņu, nokrāsojiet sienas sarkanā vai violetā krāsā. Mierpilnu sajūtu istabā radīs gaiši zaļi toņi. Turklāt pārkrāsot sienas var jebkurā brīdi. Tam nepieciešamie izdevumi ir tik nelieli, ka tos pilnībā nosedz neliels kredīts internetā, tādēļ viss, kas ir nepieciešams, ir tikai mazliet iedvesmas un apņemšanās.

Katras telpas kompozīcijas centrā ir jābūt kaut kam tādam, kas piesaista acu skatienu visiem, kas ienāk caur durvīm. To vislabāk ir iespējams izdarīt ar skaitu mākslas darbu. Gaumīga māksla ir dārgs prieks, bet arī šos izdevumus ir iespējams apiet. Apmeklējiet savu tuvāko mākslas skolu mācību gada beigās. Šajā laikā studenti veido skates no saviem kursa darbiem. Šī ir lieliska iespēja ne tikai atrast skaistus mākslas darbus par saprātīgu cenu, bet arī atbalstīt jaunos māksliniekus.

Lielākie izdevumi telpas iekārtošanā saistās ar gaumīgu mēbeļu iegādi. Lai iegādātos kvalitatīvas mēbeles, nereti ir nepieciešami pat aizdevumi internetā. Šos tēriņus var ievērojami samazināt, pērkot nolietotas koka mēbeles ar skrāpējumiem un krāsā iesēdušiem pleķiem. No pirmā acu uzmetiena, šīs mēbeles izskatīsies drausmīgi, bet ieguldot pāris dienu darba, tās ir iespējams pilnībā restaurēt pat bez īpašām iepriekšējām zināšanām un pieredzes. Ir nepieciešams nokasīt veco krāsu vai laku un uzklāt jaunu krāsas slāni. Tas ir smags un laikietilpīgs darbs, bet tas ir tā vērts. Vienas nedēļas nogales laikā ir iespējams pārvērst kafijas galdiņu, kuru iegādājies pa 20 eiro grāmatu tirgū, jaunā un skaistā mēbelē, kurai viss mūžs ir sācies no jauna un kuras vērtība nu ir vairāki simti eiro.

Būt gatavam ieguldīt savu brīvo laiku mājokļa uzlabošanā ir galvenais nosacījums mājīgas vides radīšanai, izvairoties no milzīgiem tēriņiem. Tas sākotnēji var šķist pārāk liels izaicinājums, bet tā ir lieliska iespēja izpaust savu radošo pusi. Uzglezno kaut ko vienkāršu, bet simpātisku uz garlaicīgajām, baltajām tapetēm viesistabā. Apglezno puķu podus ar vienkāršiem, bet izteiksmīgiem simboliem. To darot, pievērs uzmanību tam, lai puķu podu jaunā krāsa labi saderētos kopā ar kopīgo istabas krāsu un papildinātu atmosfēru. Ja neesi apdāvināts ar mākslinieka talantu, vienkārši izsaki savu personību. Nopērc kvadrātmetru zīda auduma, aiznes to uz T kreklu apdruku un uzdrukā uz tā, kāda slavena cilvēka citātu, vai pāris rindas no savas mīļākās grāmatas, ierāmē to un liec pie sienas. Ja neesi pārliecināts, ka spēsi kvalitatīvi restaurēt kafijas galdiņu pašu spēkiem, aplīmē to ar vecām reklāmas atzīmēm un pārklāj ar slāni lakas. Tas būs pa spēkam pat tiem, kas nekad iepriekš nav turējuši lakas otu rokās. Rezultātā iegūsi galdiņu, kas izskatīsies kā iznests no gaumīgas kafejnīcas, kuru rotās ziņu virsraksti un reklāmas saukļi. Apņemšanās ir daudz vērtīgāka par lielu budžetu.

youtube icon
Abonēt youtube