Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē starp Detroitas “Red Wings” un Kalgari “Flames” komandām trešdien izkāvās visi laukumā esošie spēlētāji, daudziem līdzjutējiem atmiņā atsaucot “veco laiku hokeju”.

Aizvadītajā mačā, kurā “Red Wings” savā laukumā triumfēja ar rezultātu 8:2 (4:1, 2:1, 2:0), konflikts sākās sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad mājinieku spēlētājs Lūks Vitkovskis, uzreiz pēc izslidošanas uz ledus, devās pārmācīt Bretu Kulaku, kurš pirms tam bija ar cimdiem iebraucis sejā citam “Red Wings” spēlētājam Deividam Būtam.

Kaut sākotnēji likās, ka viss ir norimis, brīdī, kad Vitkovskis tika nosūtīts uz ģērbtuvēm, viņš sāka konfliktēt nu jau ar “Flames” uzbrucēju Metjū Tkačuku un šoreiz konfliktā iesaistījās visi spēlētāji, ieskaitot abus vārtsargus, kuri nedaudz pagrūstījās.

“Šo es saucu par veco laiku hokeju,” pēc dueļa pauda Vitkovskis, kurš saņēma 35 (10+10+10+5) soda minūtes un varētu tikt arī pie papildus sankcijām no līgas vadības. “Uzskatu, ka tas nāk par labu spēlei. Tas piesaista fanus sporta veidam.”

Cita attieksme bija “Flames” pārstāvjiem.

“Višņevskis, vai kāds ir viņa vārds, taisīja cirku, lai sāktu kauties. Cik minūtes bija atlikušas?” teica Tkačuks, kuram tiesneši piesprieda 15 soda minūtes. “Viņš tikai meklēja attaisnojumus, lai atgrieztos kauties. Tas ir stulbi.”

Vienā no divkaujām “Red Wings” spēlētājs Entonijs Mentā ar “Flames” pārstāvi Travisu Hamoniku nokrita tieši izejā no rezervistu soliņa uz ledus. Mentā atradās uz Hamonika, turpinot viņam sist.

“Viņš ir labs, jauns spēlētājs. Tomēr tā kā viņš ir jauns, vēl nezina, ka šādām situācijām ir ētikas kods,” pauda Hamoniks. “Kādu dienu viņš nokļūs otrā pusē un sapratīs, ka tā nevajag rīkoties.”

Zīmīgi, ka 23 gadus vecais Mentā tika pie tā dēvētā Gordija Hova “hat-trick” – vārtiem, rezultatīvas piespēles un kautiņa. Kopā viņš pat mačā izcēlās divas reizes, abus vārtus iemetot vairākumā.

“Pirms trešās trešdaļas ar [“Flames” hokejistu Maiklu] Ferlandu (vārti un rezultatīva piespēle) jokojām, ka abi varam dabūt savu Gordiju,” teica Mentā. “Tomēr patiesībā domāju par īsta “hat-trick” nevis šāda savākšanu.”

Citā spēlē trešdien savu pirmo “hat-trick” NHL karjerā savāca krievs Artjoms Aņisimovs, palīdzot Čikāgas “Blackhawks” ar 6:3 (0:1, 1:0, 5:2) savā laukumā apspēlēt Ņujorkas “Rangers” un pārtraukt pretinieku sešu uzvaru sēriju.

Pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet izšķirošā nogriežņa pirmajās sešās minūtēs “Blackhawks” iemeta trīs vārtus, divreiz pret savu bijušo vienību izceļoties arī Aņisimovam. Kaut “Rangers” vēl divus vārtus atguva, spēles beigās atkal divreiz pēc kārtas izcēlās mājinieki.

Trīs rezultatīvas piespēles šajā mačā izpildīja Niks Šmalcs.

Trešajā trešdienas mačā Anaheimas “Ducks” ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) apspēlēja Bostonas “Bruins”.

Austrumu konferences un visas līgas līdere ar 30 punktiem 18 spēlēs ir Tampabejas “Lightning” komanda, kurai konferencē ar 24 punktiem seko Ņūdžersijas “Devils” un Toronto “Maple Leafs”.

Savukārt pēdējo, 16.vietu ar 14 punktiem 18 dueļos ieņem latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo “Sabres” vienība, kas nākamajā spēlē piektdien viesosies pie “Red Wings” hokejistiem.

Tikmēr Rietumu konferencē līderpozīciju ieņem Sentluisas “Blues”, kas 19 mačos tikusi pie 27 punktiem, bet otrā ar 24 punktiem 17 cīņās ir Losandželosas “Kings”.

youtube icon
Abonēt youtube