Jūtas “Jazz” komanda trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē bijusi labāka par Ņujorkas “Knicks”, tāpēc šī “Knicks” uzvara bija ļoti svarīga, uzskata latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

LETA jau vēstīja, ka Porziņģis trešdien guva 22 punktus un palīdzēja Ņujorkas komanda savā laukumā ar rezultātu 106:101 (27:30, 23:30, 27:22, 29:19) pārspēt “Jazz”. Šoreiz uzvarētājiem spožāko sniegumu nodemonstrēja Tims Hārdevejs juniors, kurš sameta 26 punktus un 14 no tiem ceturtajā ceturtdaļā.

“Otrajā puslaikā iznācām laukumā ar lielāku enerģiju un labāk strādājām aizsardzībā. Viņi ir laba komanda un šodien spēlēja labāk par mums, tomēr esmu priecīgs, ka otrajā puslaikā spējām uzvarēt,” pēc mača teica Porziņģis, kurš ceturtajā ceturtdaļā spēlēja vien pēdējās sešas minūtes, jo pirms tam labi darbojās rezervisti. “Lieliski spēlēja soliņš, paceļot komandas enerģiju – viņi pietuvojās pretiniekiem un pēc tam mēs noslēdzām maču.”

“Pārtraukumā nenokārām galvas un otrajā puslaikā spēlējām ar pārliecību. Protams, gribam daudzos gadījumos atrast KP (Porziņģi), tomēr laukumā ir arī komandas biedri un KP mums šodien uzticējās,” teica Hārdevejs.

“Pirmajā puslaikā reaģējām uz viņu darbībām nevis spēlējām paši. Otrajā puslaikā paši izdarījām spiedienu,” piebilda “Knicks” galvenais treneris Džefs Hornačeks, stāstot, ka izšķirošo izrāvienu pēdējās minūtēs palīdzēja veikt arī tas, ka Porziņģis pirms tam bija ilgāku laiku atpūties. “Puiši bija spējīgi samazināt deficītu, dodot iespēju KP un Timam ilgāk atpūsties, kas bija ļoti svarīgi. Spēles beigās viņiem bija vairāk spēka.”

Hornačeks stāstīja, ka spēles beigās arī palīdzēja Porziņģa spēlēšana piektā numura pozīcijā, kas izvilka tālāk no groza pretinieku centru.

Iepriekšējā mačā “Knicks” savā laukumā ar 101:104 piekāpās līgas vicečempionei Klīvlendas “Cavaliers”, nenoturot 23 punktu pārsvaru.

“Šodien mums bija obligāti jāuzvar un jāaizsargā mājas laukums. Bija jāaizmirst par iepriekšējo maču,” stāstīja Porziņģis. “Šosezon pretēji iepriekšējai sezonai, spēlējam komandas aizsardzību. Jo vairāk iesaistās citi spēlētāji, labāk jūtas visi pārējie. Tims un Eness [Kanters] var padarīt lietas vienkāršākas mums visiem.”

“Iepriekšējo spēli zaudējām paši. Šī spēle parāda, ka esam spēcīgi,” stāstīja Hārdevejs.

“Knicks” ar astoņām uzvarām 14 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, bet nākamajā spēlē tā piektdien viesosies pie Toronto “Raptors”, kas ar deviņām uzvarām ir pozīciju augstāk.

youtube icon
Abonēt youtube