Latvijas 99.dzimšanas dienā sestdien, 18.novembrī, Latvijas Televīzija (LTV) aicinās iedzīvotājus dalīties ar svētku fotogrāfijām un video, kas visas dienas garumā raidījumu starplaikos būs redzami kanāla LTV1 ēterā, aģentūru LETA informēja LTV pārstāvis Edgars Lākutis

Fotogrāfijas vai video, kur iemūžināts, kā tiek atzīmēti Latvijas valsts svētki, tiek sagaidīti no iedzīvotājiem, kas tos atzīmēs gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Iemūžinātos svētku mirkļus iedzīvotāji aicināti sūtīt uz e-pasta adresi “piedalies@ltv.lv”, kā arī daloties ar tiem sociālajos tīklos, lietojot tēmturi “#LatvijaTuEsiArMani”.

Tāpat, lai sveiktu Latvijas iedzīvotājus valsts 99.dzimšanas dienā, radīts minūti garš videodzejolis, kurā dokumentēti dažāda vecuma, profesiju un interešu Latvijas cilvēku dzimšanas dienas. Apkopotie dokumentālie kadri savīti ar Edgara Šubrovska dzejoli par dzimšanas dienām. Videodzejoli ierunājusi Ilga Reizniece. Apsveikums skatāms LTV ēterā no 11.novembra līdz 18. novembrim, kā arī Latvijas valsts simtgades “Youtube” kanālā.

Videodzejoļa idejas autore Eva Johansone norāda, ka caur dzejoli un dzimšanas dienu dokumentālajiem kadriem radīts dzimšanas dienu stāsts, jo katra mūsu dzimšanas diena ir arī Latvijas dzimšanas diena.

Dzimšanas dienas dokumentēja operators Aleksandrs Okonovs un fotogrāfs Ģirts Raģelis. Dzimšanas dienu stāsti un fotogrāfijas apskatāmas “Latvija 100” oficiālajā sociālā tīkla “Facebook” lapā/

Iepriekšējo gadu video apsveikumi “Latvijai 94. Gadi”, “Latvijai 95. Darbs”, “Latvijai 96. Robežlīnija”, “Latvijai 97. Vārdi” un “Latvijai 98. Vilinājumi” skatāmi “Youtube”.

Video apsveikumu sērija un videodzejolis tapis ar Kultūras ministrijas un LTV atbalstu.

youtube icon
Abonēt youtube