Jaunajā gada cilvēki ir apņēmības pilni paveikt kaut ko ievērības cienīgu savā dzīvē. Ar lielu sparu šo gadu uzsāk arī Saeimas lielākais miegamice deputāts Valdis Kalnozols. Savdabīgais politiķis ir vērsies   Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā ar aicinājumu izvērtēt parlamentārieša Artusa Kaimiņa (KPV LV) izteikumus par viņu, sodīt viņu par tiem, kā arī likt Kaimiņam tos atsaukt.

 

Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa viedoklis iespējams visai bieži balansē uz robežas starp pieļaujamo. Un nav brīnums, ka kāds no viņa kolēģiem ir nolēmis izmantot savas deputāta tiesības pasūdzēties. Taču, daudz interesantāk, ka sūdzēties par sava goda aizskaršanu ir nolēmis tieši “zaļzemnieks” Valdis Kalnozols.  “Kopš brīža, kad Artuss Kaimiņš ir kļuvis par Saeimas deputātu, viņš neskaitāmas reizes aizvainojoši un neētiski izteicies par mani un citiem kolēģiem,” iesniegumā komisijai skaidro Kalnozols. Īpaši viņš izceļ 16.novembra un 7.decembra Saeimas sēdes, kad Kaimiņš debašu laikā vērsies pie Kalnozola. Kā piemēru viņš min šādas Kaimiņa replikas: “Kad pēdējo reizi savu sievu siti?”, “Aizej pie ārsta, ja gribas!”, “Tu nodarbojies ar emocionālo vardarbību šeit”, “Tu esi slims!”, “Un es sapratu, Valdi Kalnozol, manuprāt, jūs tiešām esat traks”. Kalnozols prasa izvērtēt izteikumus, kas esot personīgi aizskaroši viņam un ģimenes locekļiem. “Lūdzu izvērtēt manu iesniegumu ne tikai par manu personīgo aizskaršanu un apvainojumu, bet arī par manas sievas un bērnu aizskaršanu,” iesniegumā pauž Kalnozols. “Šāda veida uzvedība un personīgi aizskarošu apgalvojumu izteikšana pret mani un pārējiem Saeimas kolēģiem no deputāta Kaimiņa puses jau ir izveidojusies par normālu ikdienas praksi, savukārt brīdī, kad deputāts pārkāpj jebkādas “sarkanās līnijas” un sāk aizskart parlamentāriešu ģimenes locekļus un bērnus, tas ir jāaptur un par to jāsoda nekavējoties,” pauž Kalnozols. Viņš prasa izvērtēt Kaimiņa izteikumus, saukt viņu pie atbildības, nosakot “augstāko soda mēru”, kā arī veicināt, lai Kaimiņš publiski atsauktu savus apgalvojumus un atvainotos. Par pret sevi celto apsūdzību pats Artuss Kaimiņš savos komentāros ir lakonisks. “Es nevienā brīdī neizteicu nevienu apgalvojumu fakta formā. Es tikai paudu savu viedokli, kā manuprāt ir. Tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis – nevis godu un cieņu aizskarošs apgalvojums,” portālam ritakafija.lv komentēja Kaimiņš.

 

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols pašmāju politiskajā vēsturē noteikti paliks atmiņā, kā viens no lielākajiem gulētājiem. Fotogrāfijas ar viņa gulēšanu valdības namā jau ir uzskatāmas par virālu fenomenu. Gluži tāpat, kā viņa savdabīgais vingrošanas video Saeimas namā, ko piefiksēja acīgie TV3 operatori. Jāatgādina, ka visu rudeni Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde slēdza, slēdza un tā arī līdz galam neizslēdza Kalnozolu no partijas biedru saraksta. LZP valde oktobrī nolēma apturēt Kalnozola darbību politiskajā spēka, jo uzskatīja par neētisku viņa uzvedību pret veselības ministri Andu Čakšu (LZP). LZP Saeimas deputāti aicināja izslēgt Kalnozolu, jo deputāta izteikumi frakcijas sēdē attiecībā pret Čakšu bijuši personīgi aizskaroši. Šis gadījums “visam pielicis punktu”, ņemot vērā Kalnozola izteikumus citās reizēs, kas bijuši aizskaroši. Līdz ar to Kalnozols kopš oktobra nebija LZP biedrs. Tiesa, novembra beigās viņš ir atpakaļ partijā.

Arī ārpus darba vides vīrietis ļoti bieži ir nonācis dzeltenās preses uzmanības lokā, pateicoties savai nicinošajai attieksmei pret sievietēm. Bijusī sieva žurnālam “Privātā Dzīve” atklāja gan politiķa verbālo agresivitāti, gan fizisku ietekmēšanu. Šī publikācija tik ļoti saniknoja politiķi, ka viņa pārdomas sociālajos tīklos par sieviešu “dzemdes problēmām” (kas tika veltītas bijušajai dzīvesbiedrei un raksta autorei J.O) veselu mēnesi bija pašmāju portālu lasītākais raksts.

Kalnozola pērles:

  1. gadā dzimusi meitene par tiesnesi! Dārgie juristi, kas šeit atrodas, deputāti, Amerikā tiesnesis ir augstākais sasniegums jurisprudences karjerā, katrs advokāts vēlas kļūt par tiesnesi.

 

Saeimas debatēs par Elīnas Slišānes iecelšanu tiesneses amatā (2017. g. jūnijs)

 

Tiesībsargājošās iestādēs strādājošajiem ir neadekvāts atalgojums, turklāt 80 procenti tiesībsargājošās iestādēs strādājošo ir sievietes. Sievietes darbojas pēc emocionālās domāšanas, savukārt vīrieši pēc loģiskās.

 

Saeimas debatēs (2016. g. 3. marts)

 

Daudzas Bāriņtiesas darbinieces jūtas vīlušās personīgajā dzīvē, vīriešos un, pieņemot lēmumus par bērnu tiesībām un interesēm, neapzināti atriebjas vīriešiem.

 

Viedokļrakstā (2015. g. novembrī)

 

Arguments, ko, šķirot laulību, izmanto 90% sieviešu, ka bērna tēvs ir vardarbīgs, bieži ir manipulatīvs līdzeklis, lai bērni pēc šķiršanās paliktu dzīvot ar māti. Šādā veidā sievietes cenšas ieriebt bērnu tēvam, atņemot saikni ar bērniem. Konfliktos ar partneri sieviete bieži izmanto gan emocionālo vardarbību, gan fizisko vardarbību. Sabiedrība to pieņem, jo sieviete esot emocionāla, tas ir veids, kā viņa audzina.

 

Viedokļrakstā (2015. g. novembrī)

 

Palasiet ap 13. gadsimtu Latvijas teritorijā sarakstīto Indriķa Livonijas hroniku, kur ir aprakstīts, ka vissīvākās pretinieces kristietības ieviešanai bija tieši sievietes, jo viņas bija neizpratnē, kura no sievām tad būs tā – izredzētā, kas paliks kopā ar vīru.

 

Apcerē par poligāmiju (2015. g. jūnijs)

 

Šķirot laulību, sievietes nereti rīkojas emocionāli, nespēj pārkāpt pāri savam aizvainojumam un, apzinoties, ka bāriņtiesas lēmums 90% gadījumu ir labvēlīgs mātei, izmanto situāciju, piemēram, atsakās no mediācijas.

 

Viedokļrakstā (2015. g. jūnijs)

 

Dzīvē bieži var novērot, ka veiksmīgam vīrietim gandrīz vienmēr līdzās ir dzīvesgudra un atbalstoša sieviete. Jo tā ir zināma patiesība – lai vīrietis dzīvē sasniegtu panākumus, ļoti svarīgs ir stipras ģimenes atbalsts. Tiesa, sieviete, kas ziedojas, lai atbalstītu vīrieti, sabiedrības acīs nav īpašas ievērības cienīga.

 

Viedokļrakstā (2016. g. janvāris)

 

Ja iepazītos ar Psihoterapeitu biedrības vadību, konstatēsim, ka tās valdē ir tikai sievietes. LPB [Latvijas Psihoterapeitu biedrības] valdē no 12 locekļiem ir tikai divi vīrieši un valdes priekšsēdētāja ir sieviete. Rezultātā nebrīnīsimies par Psihoterapeitu biedrības lēmumu atņemt Viesturam Rudzītim psihoterapeita sertifikātu par to, ka pacēlis problēmu, ka nekas neierobežo sievietes psiholoģiskos instinktīvos dzinuļus, kuru rezultātā ciešs bērni un tiek postītas ģimenes.

Avoti: LETA, LA.LV un “Privātā Dzīve”

Foto: publicitātes foto

 

 

youtube icon
Abonēt youtube