Kā izskanējis iepriekš, šodien plkst. 12:00 norisinājās Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde, kurā tika skatīts jautājums par “KPV LV” deputāta Artusa Kaimiņa iespējamo ētikas pārkāpumu pret Valdi Kalnozolu, debatējot no Saeimas tribīnes. Kalnozols vērsies ar iesniegumu Saeimas komisijā pēc Kaimiņa izteikumiem Saeimas sēdes laikā: “Kad pēdējo reizi savu sievu siti?”, “Aizej pie ārsta, ja gribas!”, “Tu nodarbojies ar emocionālo vardarbību šeit!”, “Tu esi slims!”, “Un es saprastu, Valdi Kalnozol, manuprāt, jūs tiešām esat traks!”

Kaimiņš komisijai skaidro jēdzienu “traks”

Savu viedokli komisijai Kaimiņš pamatoja ar zinātnisku skaidrojumu jēdzienam “traks”, kā arī asprātīgi atsaucās uz to, ka personiskā viedokļa paušana nav fakts vai apvainojums. Kaimiņš komisijai arī iesniedza savu viedokli paskaidrojošus attēlus, kuros redzama Kalnozola ikdiena un ieinteresētība Saeimas sēdēs un to norisē.

Kalnozols – “sieviešu nīdējs”

Jau iepriekš presē izskanējis viedoklis par to, ka Kalnozolam pārmet neētisku attieksmi pret sievietēm, kā arī Kalnozols iemantojis palamu “sieviešu nīdējs”, kā arī tikusi publicēta informācija, par to, ka bijusī sieva Larisa Pomeščikova Kalnozolu iesūdzējusi par miesas bojājumu nodarīšanā. Rīgas rajona tiesa bija sākusi skatīt krimināllietu, taču vēlāk Pomeščikova savu prasību atsaukusi.

 

Nolemts sodīt ar plenārsēdi 

Deputāts Valdis Kalnozols uz sēdi ieradās kopā ar sievu un apņēmību atgūt savu godu. Ētikas komisijas vairākums nolēma atzīt, ka Artus Kaimiņš ir pārkāpis Saeimas ētikas rulli un nolēma sodīt viņu ar liegumu apmeklēt vienu Saeimas plenārsēdi.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube