Starptautiskajā lidostā “Rīga” šodien nacionālās aviokompānijas “airBaltic” reiss tiks sagaidīts paaugstinātas drošības režīmā, informēja lidostas sabiedrisko attiecību vecākais speciālists Gvido Dzērve.

Pagaidām plānots, ka skrejceļš būs slēgts līdz plkst. 14:00. 

“Lūdzam sekot līdzi lidojumu sarakstam lidostas mājas lapā, zvanot uz uzziņu tālruni 1817 vai vērsties izvēlētajā avio kompānijā,” piebilda Dzērve.

“airBaltic” Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags informēja, ka šodien tehnisku iemeslu dēļ, reiss BT641 ar lidmašīnu “Bombardier Q400 NextGen” no Rīgas uz Cīrihi veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos.

“Saskaņā ar sākotnējo informāciju pēc izlidošanas no Rīgas tika konstatēta priekšējās šasijas problēma, un “airBaltic” lidojuma apkalpe pieņēma lēmumu atgriezties Rīgas lidostā un, stingri ievērojot standarta procedūras un instrukcijas, veikt nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos,” teica Vanags.

Pēc sākotnējās informācijas lidmašīnā atradās 63 pasažieri, no tiem divi bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi.

Šobrīd visi reisa pasažieri ir atstājuši lidmašīnu un atrodas Rīgas lidostas terminālī.

Preses konference ar airBaltic vadību notiks šodien pēcpusdienā, precīzs laiks un vieta tiks izziņots drīzumā.

Sīkāku informāciju “airBaltic” varēs sniegt pēc pilnīgas izmeklēšanas procedūras.

Šādu fotoattēlu savā Facebook kontā publicējusi kāda lidostas “Rīga” pasažiere:

avio2

 

Informācija: BNS

Foto: Facebook

 

Saistītās tēmas: airbalticAvārijas nosēšanāslidosta

youtube icon
Abonēt youtube