Tātad ir pieprasījums, un tam arī radies piedāvājums. Varbūt teiksim atklāti – pistoles starta šāviens vēl dziļākai nabadzībai un lielai krīzei?

Gudri uzņēmēji ir sapratuši mūsu bezizejas situāciju un vājās iespējas un jau piedāvā latviešiem reģistrēt savu uzņēmumu valstī, kur pret tevi izturas kā pret partneri, nevis tā, kā tas notiek pie mums. Par to arī liecina portāls www.uznemumsigaunija.lv, kas izveidots skaidrā latviešu valodā un paskaidro, kāpēc reģistrēt savu uzņēmumu Igaunijā mums būtu izdevīgāk, kā arī tik viegli, gandrīz kā kredīta piešķiršanu – jau piedāvā savus pakalpojumus uzņēmumu reģistrēšanai kaimiņu valstī vienas dienas laikā. Turklāt naudu iekasējot tikai tad, kad uzdevumu šī aģentūra paveikusi sekmīgi. Šis nav reklāmraksts šim pakalpojuma sniedzējiem, bet gan skabargas mūsu valsts vadītāju acīs.

RītaKafija.lv nesen aizsāka jaunu rubriku “Es nebaidos teikt taisnību” un, aicinot uzņēmējus uz šo interviju sniegt savu viedokli, esam saņēmuši pat tādas atbildes kā: “Man sen jau pietiek “čurāt” pret vēju, mūs tāpat neviens neņem vērā un nedzird.” Savukārt citi atbild: “Esmu sen no šīs akas jau prom.” Tas, ja uzņēmējs reģistrēsies Igaunijā, vēl nenozīmē, ka tas šeit neveiks savu darbību, tas nozīmē to, ka nodokļos Latvija saņems tieši – necik. Cilvēki Latvijā, ar saviem maciņiem iepērkoties, veicinās pensiju kāpumu igauņu senjoriem, algas igauņu skolotājiem, policistiem, labosim viņu ceļus, jo sen jau zināms, ka arī automašīnas daudzi reģistrē labāk Igaunijā. Tā varētu turpināt bezgalīgi…

Ja tev nav vienalga, tad vismaz padalies ar šo ierakstu, varbūt šo ieraudzīs kāds atbildīgais un sāks rīkoties, kas, protams, ir maz ticams, bet cerība tomēr ir katrā latvietī. Vēl var šo lielo vilni novērst, kas tikko ir sācies, bet pavisam drīz būs jau par vēlu.

Arī jau agrākos Rītakafija.lv raidījumos sarunā ar finanšu eksperti Agnesi Pastari un uzņēmēju Lindu Liepiņu netika apšaubīts, ka uzņēmumu situācija Latvijā ir kritiska un ka jau tagad vairāki Latvijas uzņēmumi labprātāk izvēlas reģistrēt savus uzņēmumus Igaunijā, kā arī izteikta pārliecību, ka nākotnē šis skaitlis augs un, iespējams, drīzumā Latvijā uzņēmumu reģistrēs tikai retais. Tālāk vari noskatīties šīs intervijas, ja nu gadījumā tās palaistas garām.

Saruna ar finanšu eksperti Agnesi Pastari:

Saruna ar uzņēmēju Lindu Liepiņu:

Saistītās tēmas: IgaunijaReģistrēšanaUzņēmumi

youtube icon
Abonēt youtube