Vienkāršs, ātrs un bezgala gards našķis, kas pagatavojams vien no pāris sastāvdaļām, nedaudz laika un vēlmes radīt ko gardu.
Noteikti garšos kā lieliem, tā maziem.
Sastāvdaļas:
- 1/4 glāze brūnā cukura
- 3 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 1/3 glāzes grauzdētu un sakapātu zemesriekstu
- ābols, sagriezts 8 šķēlēs
- 250 grami kārtainās mīklas
- kanēlis
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Mazā trauciņā sajauc cukuru un kanēli. Sagriez kārtaino mīklu trīsstūros un izklāj tos uz cepamā papīra.
Izkausē sviestu un iemērc tajā ābola šķēlītes. Uz katra trīsstūra vienmērīgi izkaisi kanēli, cukuru un sakapātos riekstus. Trīsstūra platākajā galā liec ābola šķēlīti ar sviestu. Pēc tam atlikušo mīklu sarullē ap ābola šķēlīti.
Atlikušo sviestu pārsmērē pāri rullīšiem un liec krāsnī. Cep apmēram 10-12 minūtes vai, līdz rullīši kļuvuši zeltaini.
Pasniedz siltus vai atdzesētus.
Avots: theblondcook.com