Patīkamas smaržas spēj kardināli mainīt mūsu pašsajūtu un garastāvokli. Vai esi dzirdējis par aromaterapiju?  To bieži pielieto stresa problēmu samazināšanai. Atceries, ka aromāti ietekmē tavu garastāvokli.

 

 

Skujas

igxmixo400l

Vieglākā iespēja nobaudīt skuju koku smaržu – doties pastaigā uz mežu. Svaigs gaiss un skuju aromāts sniegs brīnišķīgu efektu tavai pašsajūtai. Pēc ilgstošas pastaigas pazeminās uztraukuma sajūta un pāriet galvassāpes.

 

Tikko pļauta zāle

hoja_verde_con_agua-1400x1050

Tie cilvēki, kuri dzīvo lielpilsētās, visticamāk, ir pazīstami ar zaļo lauku terapeitisku efektu.  Svaigi pļautas zāles smarža spēj samazināt stresu,noguruma sajūtu un palīdz koncentrēties.

 

Citrusi

4288x2848_tsitrusyi-mandarinyi-apelsin-korzina-kumkvatyi

Apelsīni, citroni, mandarīni un visi pārējie citrusa augļi izstaro “garastāvokļa aromātu “, pietiek ar pāris eļļas pilieniem, lai sajustu nozīmīgu enerģijas pieplūdi.

 

Ķirbis

 

Small pumpkins with bucket against wood

Kā vēsta zinātnieki, ķirbis ir lielisks afrodiziaks. Interesanti,ka sievietēm ķirbja smarža var likties pretīga, bet daudzi vīrieši to uzskata par patīkamu.

 

Jasmīns

jasmine-flower-wallpaper-wide-full-hd

Ja pēkšņi paliek skumji – ielādē laimi no jasmīna aromāta.

 

Āboli

tsw_foto_Page_28

Ābolu aromaterapiju pielieto galvassāpju un neirozes likvidēšanai. Āboli palīdz cīnīties ar trauksmes sajūtu un stimulē smadzeņu aktivitāti

 

Piparmētra

shutterstock_192905237-glavna

Svaigas piparmētras lapiņas palīdzēs turēt tonusā tos cilvēkus, kuri ikdienā sastopas ar aktīvu domāšanas procesu.  Augs palīdz koncentrēties darbā un paglābj no miegainības.

 

Vaniļa

e65b9e117e3d4ac795781c050b572d4b

Specifisks aromāts patīk ne visiem, bet viņš brīnumainā kārtā noregulē psihisko stāvokli. Ja tu jūties nedaudz izsists no sliedēm, tad vaniļas aromāts palīdzēs atgūt tev labu pašsajūtu.

 

Kanēlis

Closeup of cinnamon sticks and powder with selective focus

Ja tev patīk kafija ar kanēli – visticamāk tu katru rītu jūties ļoti labi. Kanēlis ir efektīvs līdzeklis pret stresu un nogurumu, kā arī tas palīdz cīnīties ar depresiju.

 

Olīveļa

olivkovoe-maslo

Diētu cienītāji ir pamanījuši, ka salātlapas ar olīveļļu ir diezgan sātīga padarīšana. Izrādās, pētnieki ir pierādījuši, ka sātīgumu tai piešķir ne tikai pati eļļa, bet arī tās aromāts. Tu vari justies paēdis pasmaržojot olīveļļu

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube