work

Cilvēkiem virs 40 gadu vecuma, vajadzētu strādāt tikai trīs reizes nedēļā. Tāds ir Melburnas universitātes pētījumu rezultāts. Izdevniecība BBC publicēja pētījumu, kurā ir teikts, ka ideāls darba grafiks sastāda trīs, aktīvi strādājošas dienas. Šīs teorijas apstiprināšanai Zinātnieki veikuši eksperimentu, kurā piedalījās ap 3000 vīrieši un tikpat sievietes – visi vecāki par 40 gadiem.

Katram dalībniekam lūdza atkārtot konkrētu ciparu secību un balsī lasīt tekstus. Tādā veidā tika atklāts, ka to cilvēku darba produktivitāte, kuri strādā 25 stundas nedēļā, ir daudz augstāka par tiem, kas strādā 60 stundas nedēļā.

Pēc ekonomikas profesora Kolina Makenzija vārdiem, pārāk liela darba slodze negatīvāk ietekmē cilvēka smadzeņu aktivitāti. Profesors skaidro, ka pētījums ir aktuāls starp tiem cilvēkiem, kuru vecums ir virs 40 gadiem. Savukārt nedrīkst izslēgt varbūtību, ka šī teorija attiecas arī uz jaunāku paaudzi.

Eksperimentu pamanījuši jau sociālo portālu lietotāji, kuri ir vecuma grupā 40+. Lielākā daļa no viņiem izrāda, ka ir sajūsmā par šo ziņu. “Par godu šim jaunumam esmu gatava atklāt savu vecumu”. – raksta kāda Facebook lietotāja.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube