Pirms vairāk kā desmit gadiem Dienvidkorejā atvērās savdabīgs parks, kas pa šiem gadiem jau daudzas reizes bijis iesaistīts dažādās pretrunīgās diskusijās un pat skandālos. Šajā parkā atrodas 140 skulptūras, kā arī apmeklētājiem tiek piedāvātas dažādas “mācību” filmas un tas viss samērā atklātā veidā stāsta par ļoti intīmām tēmām.

Šo parku dēvē par “vietu, kur māksla un erotika saplūst vienā”. Taču tik un tā atrodas ļaudis, kas šīs skulptūras uzskata par amorālām, ņemot vērā, ka tās patiesi diezgan tieši norāda uz jau pieminēto tēmu. Kā domā tu?

parks1

 

Parka Jeju Loveland vēsture meklējama gana senā pagātnē – pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados. Toreiz sala, uz kuras šobrīd atrodas skandalozais parks bija vieta, ko dažādu iemeslu dēļ ļoti bija iecienījuši jaunlaulātie. Skaistā daba un mīlīgais klimats nebija vienīgais, kamdēļ jaunie pāri devās šurp, lai baudītu medusmēnesi.

parks2

Toreizējās korejiešu tradīcijas noteica, ka laulības galvenokārt tiek slēgtas vien tajos gadījumos, kad abu “izprecināmo” vecāki ir vienojušies abām pusēm izdevīgā “līgumā”. Un reizumis gadījās, ka topošais vīrs un sieva viens otru satika tikai kāzu dienā. Tāpēc saprotams, ka jaunlaulāto priekšzināšanas seksuālajās attiecībās, maigi izsakoties, bija visai vājas. Šī iemesla dēļ uz salas tika atvērts centrs, kam tika dots nosaukums “Seksuālo apmācību centrs”, kur jaunlaulātajiem tika piedāvātas apmācības viesnīcās, kurās strādāja speciāli “darbinieki”, kas jaunajiem pāriem palīdzēja pārvarēt kaunu un mulsumu, iepazīstinot viņus ar baudas pilnajām zinībām.

parks3

Visbeidzot pēc vairākiem desmitiem gadu, 2002.gadā divdesmit skulptori sāka radīt pirmās kompozīcijas, kas būtu kā mūžīga liecība šai baudas salai.

parks4

Steidzam mierināt tikumīgos – nepilngadīgām personām parkā ieeja liegta! Bet kamēr pieaugušie steidz apskatīt bronzā veidotos cilvēku ķermeņus, kas attēlo kaisli, bērni aicināti parotaļāties tam paredzētā rotaļu laukumā.

parks5

parks6 parks7 parks8 parks10

Kā stāsta parka veidotāji – šo skulptūru pamatuzdevums ir nojaukt aizspriedumus, kas traucē normālai un laimīgai pāru seksuālajai dzīvei un redzamais nekādā veidā neesot saistīts ar pornogrāfiju. Tā vismaz apgalvo parka veidotāji.

  • Rakstā izmantoti publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube