Šonedēļ restorānā “Kaļķu vārti” un Juglas dzīvnieku patversme “Labās Mājas” rīkoja pirmās labdarības vakariņas, kā mērķis bija paplašināt patversmes dzīvnieku atbalstītāju skaitu.

Pasākuma rīkotājiem bija liels gandarījums izziņot, ka visas biļetes uz pasākumu tika izpārdotas. Viesiem – atbalstītājiem tika piedāvāta daudzveidīga vakara programma ar interesantiem pārsteigumiem un mākslas gleznu izsoli. Par interaktīvo vakariņu daļu rūpējās Karaliskā improvizācijas teātra aktieri un vairāki mūziķi. Par galveno labdarības pasākuma viešņu tika izraudzīta Latvijas valsts eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga, kura sirsnīgi un atklāti dalījās ar stāstiem par saviem ģimenes mīluļiem un rādīja viņu fotogrāfijas. Visiem klātesošajiem bija iespēja iepazīties ar eksprezidentes šo dzīves daļu, kur vienmēr esot bijusi vieta četrkājainajiem draugiem. Vaira Vīķe – Freiberga teica: “Nav lielāka prieka un sirsnības par to, ko dāvā draudzība ar citas sugas pārstāvjiem. Kam sirdī nav nedz viltības, nedz ļaunuma un kas vienmēr ir pateicīgs pat par vismazāko žestu, ko jūs viņa labā esiet paveikuši”. Tāpat eksprezidente piebilda, ka dzīvnieku patversmes ir ļoti nozīmīga sabiedrības daļa un ārkārtīgi nepieciešama vieta tiem dzīvniekiem, kuru saimnieki ir devušies aizsaulē vai, diemžēl, sava vecuma dēļ, vairs nav spējīgi par saviem mīluļiem parūpēties.

Vakars pagāja ļoti siltā un sirsnīgā atmosfērā. Klātesošie arī pauda uzskatu, ka ir patiess prieks, ka aizvien vairāk cilvēku palīdz attīstīties dzīvnieku aizsardzības biedrībai, kas norāda uz to, ka cilvēkiem patiešām rūp, kā un kādos apstākļos mitinās patversmes četrkājainie iedzīvotāji.

Dzīvnieku patversmes “Labās mājas” vadītāja Astrīda Kārkliņa pasākumu atklāja ar Raiņa vārdiem – “Gūt var ņemot, gūt var dodot, dodot gūtais neatņemams”, un šis teiktais patiešām lieliski raksturoja vakariņu atmosfēru.

 

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube