Šodien, 29.aprīlī, norisinājās preses konference, kurā tika sniegts Latvijas Boksa federācijas un World Boxing Council (WBC) pārstāvju skaidrojums par 14.maijā plānotās cīņas starp Mairi Briedi un Olanrevaju Durodolu norises tiesisku nodrošinājumu un likumību.

Latvijas Boksa federācijas prezidents Nils Žuravļovs paziņoja, ka Mairis Briedis vienmēr ir ticis un būs atbalstīts savā profesionālajā izaugsmē. Par sacensību rīkošanu Žuravļovs komentē: “Turnīra organizatori plāno veikt ļoti daudz augsta līmeņu pasākumus, lai cīņa noritētu tik godīgi, cik vien tas ir iespējams. Mēs esam atbildīgi par šo sporta veidu, tāpēc arī mūsu pienākums ir koncentrēties uz to, kā tiek ievēroti noteikumi – kāda ir tiesāšana, kā notiek antidopinga kontrole un ļoti daudz citas nianses.”

Latvijas Boksa federācijas valdes loceklis, Rīgas Domes deputāts Vadims Jerošenko par gaidāmo cīņu izsakās: ”Protams, ir ļoti liels prieks, ka Rīgā notiek tāda līmeņa sacensības, bet šīm sacensībām ir jānotiek pēc starptautiskiem un Latvijas Boksa federācijas pieņemtiem noteikumiem, savādāk tas būs tikai šovs. Ir jābūt ļoti pārdomātam sportistu drošības jautājumam, jo sports nav šahu spēlēt.”

Kopumā preses konferencē piedalījās 8 Latvijas un starptautiskā boksa pārstāvji. Preses konferenci vadīja Latvijas Boksa federācijas preses sekretārs Ļevs Berezins.

Atgādinām, ka 14.maijā plkst.20:00 Arēnā “Rīga” notiks cīņa starp Mairi Briedi un Olanrevaju Durodolu par pretendēšanu un WBC čempiona titulu.

Foto: www.ritakafija.lv

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube