Jo stingrāki kļūst kontrabandas pārvadāšanas noteikumi, jo parādās vairāk radošu cilvēku, kas ir izdomājuši šos ierobežojumus apiet. Kontrabandisti attapīgi izdomājuši veidus, kā transportēt no valsts ne tikai aizliegtās preces, bet arī cilvēkus. Bet reizēm pat pieredzējušiem kontrabandistiem no sava plāna sanāk izveidot smieklīgu kuriozu, ko ir vērts parādīt arī citiem.

1. Nelegāli čemodānā

Vēl nesen Ķīnā atradās uzņēmums, kas sniedza pakalpojumus, pārvadājot nelegālos imigrantus no Indijas un Pakistānas uz Honkongu. Pakalpojuma princips ir tāds, ka cilvēki tika pārvadāti ērtā čemodānā uz riteņiem. Čemodāna īpašnieks gan muitas darbiniekiem stāstījis, ka pārvadā tikai apģērbu.Viss beidzās tad, kad kādam no čemodāniem saplīsa rāvējslēdzējs un no tā pašā nevajadzīgākajā brīdī burtiski izvēlās nelegālais ceļotājs.

2. Narkotikas vabolēs

Ilgu laiku kādai kontrabandistu grupai izdevies pārvadāt lielu daudzumu narkotisko vielu no Dienvidāzijas valstīm. Viņi ilgi netika pieķerti, jo slēpa narkotiskās vielas vabolēs, uz kuriem muitas darbinieki skatījās ar riebumu, līdz ar to nepārbaudot tos. Noziedznieki šīs vielas pārvadāja uz ASV kā produktu priekš Āzijas virtuves.

3. Kontrabanda bumbā

Šo narkokurjeru pievīla ne ļoti sportiskā forma, cenšoties pārvest pāri Hamburgai bagāžu ar futbola bumbu. Pārbaudē atklāja vairākas cigarešu paciņas, kas tika paslēptas šajā sporta inventārā. Iespējams, ka lielu sodu vīrietis nebūtu saņēmis par šo kontrabandu, ja vien turpat līdzās cigaretēm netiktu atrasti iesaiņojumi ar narkotikām. Protams, viņš, ļoti aizvainots, vainu novēla uz cilvēkiem, kas viņam uzticēja šo preci.

4. Pusdzīvi papagaiļi

Reizēm robežu nelikumīgi šķērso ne tikai cilvēki, bet arī dzīvnieki un dažādu faunu pārstāvji, jo tagad tas ir ļoti ienesīgs kontrabandas bizness. Kontrabandisti mēģināja šos papagaiļus pārvest pāri robežai tualetes papīra tūbiņās. Putniem šāda ceļošana bija ļoti grūta, un tad, kad muitas darbinieki putnus bija atraduši, daļa no tiem jau bija nedzīvi.

5. Nelegāli kravas automašīnā

Ar Lielbritānijas valdības rīkojumu 2000 gadu sākumā zem Lamanša tuneļa ir izvietoti rentgena skeneri, lai apturētu nelegālo imigrantu ieplūdumu valstī. Tagad trešo valstu pārstāvjiem ir daudz grūtāk tikt pāri šiem skeneriem. Lai gan pārbaudīt kravas mašīnas ir grūtāk nekā čemodānus, pieci spēcīgie skeneri ar to tiek galā godam.

6. Kontrabandas alus

Pakistānas teritorija no saviem kaimiņiem Afganistānā saņem daudz kontrabandas preces. Kad noziedznieki vēlējās slepus pārvest pāri robežai vairākas tonnas alus, viņi tika aizturēti un ar traktora palīdzību šis gardais dzēriens tika iznīcināts. Šis vandālisma akts tika pieskaitīts pie pakistānas muitas nodokļiem, bet musulmaņu valstij šo gadījumu pārciest bija ļoti viegli, jo Korāns aizliedz alkohola patēriņu.

7. Kontrabandas cigaretes

Dažreiz atklāt slēptās kontrabandas kravas izdodas, pateicoties tikai veiksmei. Tieši šāda veiksme palīdzēja Ungārijas policijai atklāt kontrabandistu kopienu. Vairākus simtu kilometru attālumā no robežas mikroautobusa “Mercedess” vadītājs sadūrās ar kravas automašīnu, izraisot avāriju. Par nelaimi autovadītājam, mašīnas apakšējā daļa atdalījās no auto, kas pavēra skatu kontrabandas cigarešu slēpnim.

8. Narkotiskais avokado

Avokado ir labs vitamīnu avots, jo satur noderīgas vielas, kas palīdz mūsu organismam. Bet ne tad, ja zem avokado mizas slēpjas nevis veselīgais auglis, bet gan narkotikas. Nesen šādu atradumu ir konfiscējuši muitas darbinieki. Stāstam par labu vecmāmiņu no Kolumbijas ciema, kas mazmeitai nodevusi šo augli no sava dārza muitas darbinieki neticēja.

9. Karnevāla kostīms

Nevienam pasaules burvim nav ienācis prātā pārvilkt pār sevi mašīnas sēdekļa audumu un sēdēt tajā stundām ilgi. Kāds meksikānis, kas vēlējās ieceļot ASV, pierādīja, ka tas ir iespējams. Tiesa, viņš nebija aizdomājies par cilvēka fizioloģiskajām vajadzībām, piemēram, elpošanu. Par laimi viņš tika atrasts pirms pats nosmaka savā slēpnī. Lai arī viņu aizsūtīja atpakaļ uz savu valsti, tomēr vīrietis palika dzīvs.

10. Auto uz ūdens

Uz citu valsti ir iespējams pārvadāt ne tikai cilvēkus, bet arī, piemēram, dārgas mašīnas. Tās tiek transportētas pa jūras ceļiem, lai pamatīgi samazinātu piegādes laikus, kā arī lai būtu mazāka iespēja tikties ar muitas kontroles darbiniekiem. Šādā veidā kontrabandistus noķert ir daudz grūtāk, un tieši tāpēc šāda veida bizness vēl joprojām plaukst.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube