Jau pavisam drīz klāt būs Mātes diena. Diena, kurā katra māmiņa ir pelnījusi īpašu uzmanību un apsveikumus. Mammas dienu īpašāku palīdzēs padarīt gardas brokastis un gards ne vienmēr nozīmē arī sarežģīts, tādēļ turpinājumā piecas vienkāršas idejas Mātes dienas brokastīm, dažādu garšu mīļotājiem – no saldām bulciņām līdz pat gardai omletei. Lai labi garšo!

Krāsnī ceptas kokosriekstu maizītes

hqdefault

Sastāvdaļas:

  • 1 tase remdena ūdens
  • 3 ½ tējkarotes sausais raugs
  • 3 ēdamkarotes cukurs
  • 2 olas
  • 2 ½ tases milti
  • 3 ēdamkarotes olīveļļa
  • ¼ tējkarote sāls
  • ½ tase grauzdētas koksriekstu pārslas

Cukura glazūrai:

  • 2 ¼ tases un 2 ēdamkarotes pūdercukurs
  • 3 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana:

  1. Vidēja izmēra bļodā ūdenī izšķīdina raugu.
  2. Pievieno cukuru un vienu no olām, maisot straujām kustībām.
  3. Iejauc 1½ tasi miltus, maisot kamēr masa ir viendabīga.
  4. Apklāj bļodu ar dvieli un ļauj masai atpūsties 30 minūtes.
  5. Pēc 30 minūtēm masai pievieno eļļu un sāli. Kārtīgi sajauc.
  6. Pievieno kokosriekstu pārslas un atlikušo daļu miltus. Maisa, kamēr masa kļūst viendabīga.
  7. Mīklu no bļodas izņem, novietojot uz tīras, miltiem noklātas virsmas.
  8. Lai mīkla neliptu pie pirkstiem, tā jāapviļā miltos.
  9. Izveido apaļu mīklas bumbu, ievieto to bļodā un apklāj uz 35 – 40 minūtēm.
  10. Sadala mīklu 12 vienādās daļās
  11. Veido mīklas bumbiņas, kuras cieši vienu pie otras izvieto uz cepeškrāsns pannas.
  12. Atkal apklāj ar dvieli un atstāj atpūsties 20 minūtes.
  13. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
  14. Mīklas bumbiņas apsmērē ar sakultu olu.
  15. Ievieto tās cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.
  16. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns, ļaut maizītēm atdzist, tikmēr pagatavojot glazūru.
  17. Glazūra – pūdercukuru sajauc ar ūdeni. Maisa līdz iegūst viendabīgu, plūstošu masu.
  18. Uz atdzisušām maizītēm klāj glazūru, ļauj tai notecēt un sacietēt.
  19. Maizītes gatavas pasniegšanai!

Kruasāns ar šķiņķi un sieru

boquitas_101_lrg

Sastāvdaļas:

  • 4 kruasāni
  • 8 šķēles šķiņķa
  • 8 šķēles siera
  • 2 ēdamkarotes sinepes
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 1 tējkarote magoņu sēklas

Pagatavošana:

  1. Uzsildīt krāsni līdz 190 grādu temperatūrai.
  2. Kruasānu pārgriezt uz pusēm, vienu malu atstājot nepārgrieztu.
  3. Ievieto kruasānā siera šķēli, tad divas šķiņķa šķēles un atkal siera šķēli.
  4. Kruasānus novieto uz cepamās pannas.
  5. Sinepes sajauc ar medu un brūno cukuru. Apsmērē kruasānus un apkaisa tos ar magoņu sēklām.
  6. Ievieto cepeškrāsnī uz 6 – 7 minūtēm, jeb kamēr izkūst siers.
  7. Pasniedz siltus.

Čia sēklu un auzu pārslu musli

muesli-569068_960_720

Sastāvdaļas:

  • ½ tase auzu pārslas
  • 3 ēdamkarotes Čia sēklas
  • 2 ēdamkarotes maltas kakao pupiņas
  • 1½ tase sojas piens
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrups
  • Dekorēšanai – augļi, ogas, rieksti u.tml.

Pagatavošana:

  1. Vidēja izmēra bļodā auzu pārslas sajauc ar Čia sēklām, sojas pienu un kļavu sīrupu. Kārtīgi sajauc.
  2. Bļodu ar iegūto masu ievieto ledusskapī uz vismaz vienu stundu.
  3. Izņem no ledusskapja, pēc vēlēšanās pievieno pienu un dekorē ar augļiem, ogām vai riekstiem.
  4. Lai labi garšo!

Skābā krējuma pankūkas ar kļavu sīrupu

23783406616_ac17ede8b3_b

Sastāvdaļas:

  • 3 tases milti
  • 6 ēdamkarotes cukurs
  • 1½ tējkarotes soda
  • ½ tējkarote sāls
  • 3 tases skābais krējums
  • 1¾ tases piens
  • 6 ēdamkarotes nesālīts sviests
  • 3 olas
  • nedaudz vaniļas ekstrakts
  • kļavu sīrups

Pagatavošana:

  1. Skābo krējumu ievieto bļodā, pievieno miltus, samaisa līdz viendabīgai masai.
  2. Pievieno sodu, sāli un cukuru, maisot līdz izveidojas viendabīga masa.
  3. Atsevišķā bļodā iesit divas olas, kurām pievieno nedaudz vaniļas ekstrakta. Sakuļ.
  4. Olas pievieno skābā krējuma-miltu masai, vienmērīgi samaisot.
  5. Masu ar kausiņu lej uz ietaukotas pannas, pankūku izmēru veidojot pēc saviem ieskatiem.
  6. Pankūkas pasniedz pārlietas ar kļavu sīrupu.

Spinātu un siera omlete

kitchen-775746_960_720

Sastāvdaļas:

  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote sviests
  • 1 tase smalki sakapāti spināti
  • ½ tase sakapāti tomāti
  • šķipsniņa sāls
  • ½ tase rīvēts siers
  • šķipsniņa pipari

Pagatavošana:

  1. Sakuļ olas, pievienojot 2 ēdamkarotes ūdens.
  2. Izkausē sviestu un pievieno tam spinātus un tomātus.
  3. Olu un sviesta masu sajauc, pievieno sāli un piparus.
  4. Iegūto masu lej uz pannas un cep.
  5. Tiklīdz omlete sāk cepties, ar lāpstiņu jāmēģina to apgriezt otrādi, lai omlete vienmērīgi izceptos.
  6. Kad omlete apcepta, pannai uzliek vāku un ļauj pasautēties pāris minūtes.
  7. Siltu omleti pārkaisa ar sieru un pasniedz ēšanai.

Saistītās tēmas:

Komentāri 0

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Draugiem.lv pase
youtube icon
Abonēt youtube