Straujiem soļiem tuvojas maija otrā svētdiena, kurā ik gadu svinam sirsnīgus un mīļus svētkus – Mātes dienu. Šajā dienā ir svarīgi pateikt savām mammām paldies un likt viņām justies mīlētām un novērtētām. Arī sabiedrībā pazīstamu cilvēku vidū ir daudzas māmiņas un tēti, kuri katru gadu, maija otrajā svētdienā, atzīmē šos sirsnīgos svētkus. Rīta Kafija piedāvā apskatīt Mātes dienu sabiedrībā pazīstamu vīriešu acīm.

 

12313789_10204023811710744_4392894347768197249_n

TV raidījuma “Superbingo” vadītāja un hokeja kluba “Rīgas Dinamo” tehniskā direktora Armanda Simsona un viņa sievas Ivetas ģimenē aug trīs meitas. Mātes diena nav vienīgie svētki, kuros ģimene sanāk kopā un viens otru iepriecina, tomēr arī šai dienai Simsonu ģimenē ir liela nozīme.

Mātes dienas svinēšanai Armands ar sievu Ivetu pievērsās tad, kad paši kļuva par vecākiem. Gadu no gada, tradīcijas ir nemainīgas – tētis Armands ar meitām mammai gatavo svētku brokastis. Šī tradīcija iedibināta ne vien Mātes, bet arī Tēvu dienā, kad tēti iepriecināt meitām palīdz mamma. Kā min pats Armands, tad pat rodas tāda kā neliela konkurence – kuram brokastis sanāks gardākas. Raidījuma “Superbingo” vadītājs Mātes dienu raksturo kā salīdzinoši jaunu, tomēr nozīmīgu tradīciju Latvijā. Ir svarīgi to iemācīt bērniem un arī pārējiem, lai ikdienas steigā un darbos ikviens joprojām atcerētos par savu mīļo māmiņu, piezvanītu viņai un aprunātos. Armands Simsons, izmantojot izdevību, sūta sveicienus visām Latvijas mammām!

 

Janis_Vinters

Motosportists, vairākkārtējs Dakāras rallija dalībnieks Jānis Vinters atklāj, ka, viņaprāt, Mātes dienā svarīgākais ir ziedi. Un nav svarīgi, kas tie par ziediem, arī pļavā salasītajām puķēm nav ne vainas – galvenais, ka tās dāvātas no sirds. Viņš pats parūpējas par to, lai arī viņa bērni Mātes dienā savu mammu sveiktu ar ziediem. Tāpat nozīmīgas ģimenē ir kopīgas svētku pusdienas, kad pie savas mammas dodas gan Jānis, gan viņa brālis ar savām ģimenēm. Kā pats Jānis jokojot saka: “Redz, mēs mammai neļaujam atpūsties. Viņai jāgatavo svētku pusdienas! ”

 

922860_1193120220698821_4613627417582811026_n

Režisora un producenta Igora Lingas bērnībā Mātes diena netika svinēta, tā vietā saglabājušās atmiņas par Sieviešu dienu, kad Igors ar brāli, mūziķi Gvido Lingu, ik gadu devās meklēt pūpolus, ar kuriem iepriecināt savu māmiņu. Pūpoli parasti tika saplūkti iepriekšējā vakarā un tad noslēpti aiz aizkariem, lai nākamās dienas rītā tiktu pasniegti mammai. Igors gan atzīstas, ka dažreiz gadījās saplūkt ne pūpolus, bet kaut ko tiem ļoti līdzīgu. Mamma, protams, izlikās, ka viss ir kārtībā un neskatoties ne uz ko bija ļoti priecīga.

Arī šobrīd brāļi Lingas nav aizmirsuši par mammu – viņa tiek apciemota, apsveikta un mīļi sabučota. Kā uzskata Igors, tas ir katra bērna pienākums – gan svētkos, gan ikdienā doties pie mammas un viņu iepriecināt.

 

625_1692398300983277_7243718669129832867_n

Līdzīgi no bērnības atceras arī mūziķis Normunds Rutulis. Kā pats saka, viņš ir padomju laiku bērns, un šajos laikos Mātes diena netika svinēta. Šobrīd gan svētkos mamma tiek apciemota, tomēr Rutuļu ģimenē liels akcents uz šiem svētkiem netiek likts – mamma tiek apsveikta regulāri un dienai šeit nav nozīmes.

Šobrīd savu bērnu mātes sveikšanu Normunds atstāj pašu bērnu ziņā.

 

Arī Ritakafija.lv novēl priecīgus un ģimeniskus svētkus, kā arī aicina neaizmirst iepriecināt savas mammas – ne vien svētdien, bet arī ikdienā!

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube