Rīt, 12.maijā, Latvijas Dzelzceļa muzejā ar divām izstādēm “Teritorijas” un “Self Publish Riga” oficiāli tiks atklāts 2016. gada fotomēnesis.

My_photography

Rīgas fotomēnesis ir starptautisks fotogrāfijas festivāls, kas iepazīstina ar aktuālo Ziemeļ- un Austrumeiropas fotogrāfijā. Rīgas fotomēneša ietvaros norisinās dažādas izstādes, tikšanās ar māksliniekiem, darbnīcas, lekcijas, filmu seansi un dažādas citas aktivitātes, kas piedāvā par fotogrāfijas procesa dalībniekiem kļūt visdažādākajiem cilvēkiem.

Šogad norisinās otrais Rīgas fotomēnesis. Šī ir salīdzinoši jauna tradīcija, tomēr tā aizvien vairāk gūst cilvēku atsaucību.

Izstāde “Teritorijas” pievēršas vietas, personas un laikmeta mijiedarbībai, vienlaikus uzdodot jautājumu par kopīgo un atšķirīgo Ziemeļeiropas un Austrumeiropas fotogrāfijā.

Savukārt norvēģu fotogrāfe Sāra Skorgena Teigena darbu sērijā “Fractal State of Being” pievēršas savām emocijām, saistot tās ar dabā sastopamām formām un struktūrām, bet krievu fotogrāfa Igora Samoļota darbu teritorija ir viņa dzimtā pilsēta Krievijas ziemeļos, kurā viņš divu gadu laikā sekojis kādai jauniešu grupai, viņu uzdzīvei pamestās ēkās, pārgalvīgai alkohola un narkotiku lietošanai, bezjēdzīgiem eksperimentiem ar seksu un vardarbību, atklājot tukšumu un vientulību, ar ko pēc tam nākas saskarties, atgriežoties ierastajā dzīvē.

 

Rīgas fotomēneša laikā ikvienam ir iespēja ņemt dalību kādā no piedāvātajiem pasākumiem. Pasākuma programma atrodama Rīgas fotomēneša mājaslapā www.rigaphotomonth.com.

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube