Norvēģu aviokompānija Scandinavian Airlines System (SAS) nesen afišējusi nostalģiskas bildes ar savas kompānijas sniegtajiem piedāvājumiem pagājušā gadsimtā sākot ar piecdesmitajiem līdz astoņdesmitajiem gadiem… Šajos foto redzami avio reisu pasažieri, kuriem tiek piedāvāta restorāna cienīga ēdienkarte. Tas skaidrojams ar to, ka divdesmitā gadsimta vidū tikai turīgi cilvēki varēja atļauties iegādāties aviobiļetes, tāpēc serviss lidmašīnās bija atbilstošs šā brīža avio pirmās klases līmenim.

Piemēram, šajā bildē redzams kā stjuarts ar milzīgu nazi griež solīdu laša fileju…

 

… un pat  hamonu

 

Lidmašīnās piedāvāja ne tikai iespaidīgu ēdienkartes asortimentu, bet arī dzērienu izvēle nebija ierobežota

 

Izskatās, ka šis viesis ir patiesi nozīmīga persona, jo ēdienu viņam pasniedz pats šefpavārs

 

Tas ir īsts zviedru galds uz riteņiem

 

Savukārt šādi izskatījās astoņdesmito gadu ekonomiskās klases lidmašīnu saloni

 

Lobsteru?

 

Vai varbūt kaut ko no mājas virtuves?

 

Un vēl mazu rokfora siera gabaliņu, lūdzu!

 

Šī ir 1980.gada SAS ēdienkarte

 

Šeit mēs redzam, ka lidmašīnā šampanietis Moët & Chandon bija gluži ierasta lieta

 

Šis jau septiņdesmito gadu ekonomiskās klases pasažieru piedāvājums

Iespaidīga 1959.gada ēdienkarte reisā no Kopenhāgenas līdz Bankokai un Singapūrai. Franču pankūkas ar sēnēm un bekonu, salāti, augļi, kruasāni, sieri – īsta franču virtuve

 

 

Saistītās tēmas:

Komentāri 8

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Draugiem.lv pase
youtube icon
Abonēt youtube