Viens no populārākajiem komponistiem Latvijā pavisam drīz, 26.maijā, atzīmēs savu 75.dzimšanas dienu. Par godu komponista jubilejai kanāls LNT 20.maijā plkst.21:10 pārraidīs raidījumu Dzintara dziesmas ar Imantu Kalniņu, bet tieši komponista dzimšanas dienā, 26.maijā plkst.22:10, skatītājiem būs iespēja redzēt Latvijas faili dokumentālo filmu par komponistu ar nosaukumu ImKa.

Raidījumā Dzintara dziesmas vadītājs Juris Hiršs dosies uz Liepāju, lai tiktos ar iemīļoto latviešu komponistu. Abi nodosies sirsnīgai sarunai par mūziku, dzīvi un komponista muzikālas karjeras sākumu.

I.Kalniņa jubilejas dienā LNT dokumentālo filmu ciklā Latvijas faili I.Kalniņš aicinās ciemos savā lauku mājā, kas atrodas Vecpiebalgas Vecpaulēnos – tās I.Kalniņš sauc par savu brīvības, vientulības un arī paradīzes salu. Filmā tiek ieskicētas komponista atmiņas par bērnības un jaunības gadiem, kas aizritējuši Vārnu ielas Republikā – Grīziņkalnā.

Tāpat komponists filmā atklāti stāsta par spilgtākajām radošo piedzīvojumu epizodēm, attiecībām ar varu un dažbrīd sarežģītajiem privātās dzīves līkločiem. Filmā arī novērojamas komponista un dzīvesbiedres Agras Kalniņas īpaši sirsnīgās attiecības.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube