Vakardien līdz pat pusnaktij daudzi Latvijas iedzīvotāji vēroja un juta līdzi jaunajam pašmāju dziedātājam Justam Sirmajam, kurš ar Aminatas Savadago sarakstīto dziesmu “Heartbeat” pārstāvēja Latvijas vārdu starptautiskajā dziesmu konkursa “Eirovīzija” pusfinālā. Pēc iespaidīgiem priekšnesumiem spēcīgā konkurencē noskaidrojās, ka Justs Sirmais ticis “Eirovīzijas” finālā!

Justam pēc uzstāšanās pusfinālā ceturtdienas vēlā vakarā bijusi sajūta, ka ir izdarīts viss, ko viņš varēja.

“Atrodoties uz skatuves, es nedomāju par to, vai es izdarīju visu pareizi, kā tas izskatījās, es vienkārši atbrīvojos un izlādējos, tā varētu teikt. Noejot no skatuves, man nebija pārmetumu, ko esmu tur darījis vai neesmu izdarījis, bija tā foršā sajūta, ka ir izdarīts viss, ko es varēju, un, kā mēs redzam, tas arī atmaksājās,” Justs pēc pusfināla sniedza īsu interviju Latvijas Televīzijai.

Pēc pusfināla viņš atzina, ka jūtas ļoti noguris. Viņš pastāstīja, ka Stokholmā ieradusies arī viņa ģimene, ko viņš piektdien mēģināšot satikt.

Mēģinājumi sestdien gaidāmajam Eirovīzijas finālam sāksies piektdienas rītā.

“Teikšu to pašu, ko es teicu “Supernovas” fināla beigās, kad zināju, ka esmu uzvarējis. Es teicu, ka parādīšu, uz ko Latvija ir spējīga, un es to izdarīšu,” viņš paziņoja.

Otrajā pusfinālā Eirovīzijas finālam ceturtdienas vakarā kopā ar Latviju kvalificējās Gruzija, Austrālija, Bulgārija, Ukraina, Serbija, Polija, Izraēla, Lietuva un Beļģija.

Šogad starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas norisinās jau 61.reizi, piedalās 43 dalībvalstis. Kopumā finālā startēs 26 dalībnieki. Pirmais kārtas numurs ticis Beļģijai, liecina informācijas oficiālajā Eirovīzijas mājas lapā, bet Justs finālā startēs ar divdesmito kārtas numuru.

Atgādinām, ka starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss norisinās Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā un fināls notiks sestdienas vakarā, ko varēs vērot tiešraidē Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

07.02.2016 Supernovas ceturtda atalse. Eirov zijas dziesmu konkursa 1. atlases k rta.

Foto un informācija: BNS

 

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube