Jau pavisam drīz, 15.maijā, notiks ikgadējais Lattelecom Rīgas maratons. Jau labu laiku pirms maratona daudzi aktīvi trenējas, lai būtu labā formā un iegūtu pēc iespējas labākus rezultātus. Taču, lai arī cik ļoti tu maratonam būtu sagatavojies, vienmēr ir jāsaprot, ka skriešanas laikā veselība var pēkšņi neklausīt, tāpēc neignorē signālus, ko dod tavs ķermenis, kad maratons ir jāpārtrauc.

Ja neilgi pirms maratona tev ir bijusi kāda saslimšana, kas varētu ietekmēt veselību arī skriešanas laikā, tad noteikti pirms tam konsultējies ar savu ārstu, vai tas vēl vairāk nekaitēs tavai veselībai.

Ļoti svarīgi arī skriešanas laikā pievērst uzmanību sajūtām, ko dod ķermenis. Ja jūti diskomfortu, nedomājot dodies pie mediķiem pēc palīdzības, kuri pēc tavas veselības pārbaudes pateiks, vai esi gatavs turpināt sacensības.

Visas trases garumā vairākās vietās dežurēs mediķi. Kopumā maratona laikā uz vietas atradīsies sešas Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta brigādes, tajā skaitā reanimācijas brigādes. Medicīnisko palīdzību varēs saņemt arī NMP dienesta mediķu teltī, kas atradīsies starta/finišā zonā un pirmās palīdzības posteņos trases garumā, kas atradīsies blakus ūdens ņemšanas vietām.

Ja nezini, kā īsti sagatavoties maratonam, apmeklē Lattelecom mājas lapu, kur varēsi atrast dažādus ieteikumus pirms maratona: http://ej.uz/veselibamaratona

Neatliekamā medicīniskā palīdzība un ritakafija.lv aicina rūpēties par savu veselību un būt piesardzīgiem maratona laikā, kā arī novēl visiem skrējējiem veiksmi un panākumus lielajā skrējienā!

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube