Kā jau zināms, Kannu starptautiskais kinofestivāls ir vasaras sākuma centrālais notikums pasaules kino dzīvē, šogad tas notiek no 11.maija līdz 22.maijam, jau 69.reizi pēc kārtas, ar lielisku konkursa programmu 21 filmas apjomā.

Šī gada Kannu starptautisko kinofestivālu atklāj Vudija Allena (Woody Allen) filma “Kafejnīcu sabiedrība” (“Cafe Society”), kurā franču modes nams pēc pasūtījuma izgatavoja apģērbu un rotaslietas, iedvesmojoties no modes, kas valdīja pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados.

attēls 1

Aktrise Kristena Stjuarte filmā “Kafejnīcu sabiedrība”

Kostīmu māksliniece Sūzija Benzingere (Suzy Benzinger), sadarbībā ar Chanel filmas vajadzībām radīja 30. gadiem pielāgotu tēlu aktrisei Kristenas Stjuartei (Kristen Stewart) – zīmola sejai, kas atveido 1930. gadu sekretāri, kā arī mirdzošus retro stila dimantus Bleikai Laivlijai (Blake Lively), kas kinolentē attēlo Manhetenas 30. gadu sabiedrības dāmu.

S. Bezingere, Allena sabiedrotā, neskaitāmas stundas pavadīja Chanel arhīvos, lai spētu Kristenas Stjuartes tēlu radīt pēc iespējas autentiskāku, tā, kā to 30. gados bija paredzējusi pati Coco Chanel.

“20. gadsimtā Coco Chanel bija epitets modei, elegancei un greznībai,”- stāsta Bezingere, kura izvēlējās “atdzīvināt” divas tā laika krēmīgās un persika toņa kleitas. “Patiesībā, darbs bija ļoti vienkāršs – uzvelc lieliskai aktrisei elegantu, bet vienkāršu kleitu, pieliec klāt brošu vai auskarus un gatavs glamūrs! Tieši tik vienkārša bija Coco Chanel!”

“Man paveicās, ka franču modes nams piekrita “atdzīvināt” rotaslietas, iedvesmojoties no tā, kāds tās redzēja pati Coco,” atzīstas Bezingere.

attels 2
Symphony dimanta gredzens no kolekcijas “Cafe Society”
attels 3
Bleikas Laivlijas retro dimantu aproce
attels 4
Kirstena Stjuarte apžilbina ar sudraboti baltu zīda un mežģīņu Plum de Chanel galvasrotu un 14,5 karātu dimanta rotām no kolekcijas Chanel Fine Jewelry.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube