Iekšlietu ministrija sadarbībā ar A/S „Latvijas Gāze”, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Līvu Akvaparku apvienoja savus spēkus konkursa “Esi drošs – neesi pārdrošs” organizēšanā, kura fināls norisinājās šodien Līvu Akvaparkā.

Par godu šim pasākumam tika veikta informatīvi izglītojoša preses konference, kuras mērķis ir atgādināt vecākiem par bērnu un jauniešu drošību vasaras brīvlaikā.

Vasara ir laiks, kad bērni nodarbojas ar dažādām aktivitātēm un bieži gūst arī traumas. Šogad īpaši akcentēta tika drošība uz ūdens un peldvietu tuvumā. Pēc statistikas datiem, pagājušajā gadā, kopumā, noslīka 109 cilvēki, no tiem viens bērns.

Diemžēl, ne visi vecāki izskaidro saviem bērniem par iespējamiem negadījumiem un kā pareizi rīkoties ekstrēmās situācijās, tāpēc pasākuma rīkotāji uzsvēra, ka ir ļoti nepieciešams pēc iespējas plašākai jauniešu auditorijai sniegt informāciju par to, kā izvairīties no dažādiem negadījumiem. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons atzīmēja, ka no 2019.gada visās skolās ir paredzēts ieviest apmācības programmu Cilvēkdrošība, kur tiks runāts par visu veidu riskiem un kā no tiem izvairīties. Bet pagaidām jāmācās no papildinformācijas vai no atbildīgiem vecākie, kas prot sniegt saviem bērniem nepieciešamās zināšanas.

 

Īpašu uzmanību vasaras brīvlaikā vajadzētu pievērst velobraukšanai. Šis transporta līdzeklis ar katru gadu kļūst aizvien populārāks, līdz ar to biežāk tiek fiksēti ceļa satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti velosipēdisti. Tika uzsvērts, ka pārvietojoties ar velosipēdu ir jādomā gan par ērtu un atbilstošu apģērbu, nekādā gadījumā nevar aizmirst par aizsargķiveri, kā arī bez šaubām jāzina, pa kuru ielas pusi drīkst pārvietoties un kā pareizi šķērsot brauktuvi.

Valsts policija aicina vecākus būt īpaši uzmanīgiem par bērna sociālo tīklu lietošanu, jo, diemžēl, mēs nekad nevaram būt droši par to, kas atrodas ekrāna otrā pusē – noziedznieks vai draugs. Ir obligāti jārunā ar saviem bērniem un jābūt informētiem, kas notiek viņu dzīvē un ar ko kopā viņi pavada savu brīvo laiku.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Sarmīte Villere atgādina vecākiem par viņu atbildību: “ Es ļoti lūdzu vecākus saudzēt savus bērnus un jauniešus. Vēlreiz ar viņiem pārrunāt drošību un iespēju robežās organizēt viņu brīvo laiku vasaras periodā.”

Saudzējiet sevi un savus bērnus!

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube